Közösséget építő intézmény

2019.10.15. 14:00

Hatvan éves a várpalotai Thuri György Gimnázium

A várpalotai Thuri György Gimnázium fennállásának 60. évfordulója alkalmából diáktalálkozót, koncertet, valamint retró diszkót tartottak a tanintézményben.

Szabó Péter Dániel

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a Thuri György Gimnázium. Ennek apropóján tavasszal rendezvénysorozatot tartott a tanintézmény. Ekkor merült fel a mostani nagyszabású alumnitalálkozó ötlete Kovácsné Schmidt Gabriellában és Szalóné Bakos Juditban. A rendezvény célja a szórakozáson túl az is volt, hogy lehetőséget teremtsenek az öregdiákoknak és a jelenlegi tanulóknak a találkozásra és a tapasztalatcserére – hangsúlyozták a szervezők.

A jubileumi eseményen Varga Károly, a Thuri-gimnázium egykori pedagógusa emlékezett vissza az iskola indulására, első igazgatójára, Bardócz Endrére, valamint a lelkes és lendületes tanári karra.

– 1959-ben Bardócz Endre lelkes tanártársaival szinte a szó szoros értelmében a semmiből teremtett jó hírű gimnáziumot – mondta el. A Thuri György Gimnázium egykori tanulója volt Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere is, aki hálás szívvel gondol vissza a diák­évekre.

– Ha polgármesterként gondolok a Thurira, akkor a városi rangnak az egyik fontos feltétele, hogy legyen jó gimnáziumunk. Ha pedig volt diákként gondolok rá, akkor mindig megtelik a szívem melegséggel és szeretettel, mert életem egyik legszebb korszaka volt az a négy esztendő, amit itt töltöttem, rengeteg kiváló tanárral, nagyon sok jó diáktárssal – húzta alá a városvezető, majd felidézte a számos maradandó emlék közül a legszebbeket.

Dobos Tamás, Varga Károly, Campanari-Talabér Márta és Fadgyas Lóránt ültette el közösen a hársfát a gimnázium udvarán
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Szép gesztus volt az iskola jelenlegi vezetősége részéről, hogy az ünnepi rendezvényen emléklapot vehettek át a gimnáziumban három generá­ción keresztül tanuló családok tagjai.

A program részeként egy hársfát is elültettek a megjelentek a gimnázium épülete mellett, ezzel is jelképezve a tanintézmény felbecsülhetetlen folytonosságát. A Thuri György Gimnázium jelenleg egy tevékeny, impulzív, közösséget építő és rengeteg tudást adó intézmény, hangsúlyozta Dobos Tamás igazgató, aki szerint a gimnázium biztos pont Várpalota életében. Komoly szakmai múlt és elismertség áll mögötte.

A protokolláris mozzanatok után a szórakozásé volt a főszerep. A jelenlevők osztálytalálkozók formájában kötetlen beszélgetésen vehettek részt, majd az öregdiákok zenekarának koncertjén mulathattak, végül a napot Kerpel Péter fergeteges retró diszkója zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában