esélyegyenlőségi nap veszprémben

2019.10.02. 11:00

Segíteni – bármi kis dologban is

Immár harmadik alkalommal rendezték meg Veszprémben az Esély­egyenlőségi napot.

Horváth Virág

Az esélyegyenlőségi napot a Rolling Country táncegyüttes fellépése nyitotta meg Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Szerdán a Szent Imre téren várták az érdeklődőket kirakodóvásárral, színpadi programokkal. A rendezvényen az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége megyei elnöke, Horváthné Somogyi Ildikó megköszönte a rendezvény védnökeinek a támogatást, amely nélkül ez az esemény nem jöhetett volna létre.

A rendezvényen elsőként a Rolling Country tánc­csoport mutatkozott be, majd Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg az eseményt. – Feltételezem, sokan nem tudják, hogy minden huszadik embertársunk fogyatékkal él. A magyar társadalom az utóbbi években kezd egyre több figyelmet fordítani a fogyatékkal élő emberek problémáira – mondta. Hozzátette, Magyarországon próbálnak különböző programokat kidolgozni a hátrányos helyzetűek megsegítésére, hogy minél könnyebben beilleszkedhessenek a társadalomba.

Az esélyegyenlőségi napot a Rolling Country táncegyüttes fellépése nyitotta meg Fotó: Penovác Károly/Napló

Strenner Zoltán önkormányzati képviselő beszédében kitért arra is, hogy a mindennapokban is sokat kell tenni azért, hogy a fogyatékkal élő emberek be tudjanak illeszkedni a környezetükbe. – Mit tudunk mi tenni, akik nem vagyunk szakemberek? Semmi mást nem kell tennünk, mint érzékennyé válni a témával kapcsolatban, befogadóvá kell válni, és meg kell próbálni mindenképpen segíteni bármilyen kis dologgal is – tette hozzá.

A rendezvényen többek között felléptek a Kozmutza-iskola diákjai, a Csend Világa Alapítvány, az Életlehetőség Szociális Nappali Intézmény, Pápa egyesített szociális intézménye, a Göllesz Viktor intézmény, a Gandhi Gimnázium, a dákai, darvastói, nyírlaki, kamondi és lesencetomaji telephelyek, valamint a Fláre Beás egyesület. A rendezvény zárásaként a Romano Glaszo együttes adott koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában