a közösség ereje

2019.10.25. 14:00

Társadalmi összefogással újult meg az alsóörsi játszótér

Az önkormányzat és a civil szervezetek kezdeményezésére már többször végeztek társadalmi munkát a településen.

Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Ezúttal egy magánszemély, Kolozsvári Zsuzsanna kezdeményezésére festették át a községháza mögötti játszóteret. Négy éve élnek Alsóörsön két kislányukkal, és nagyon örül annak, hogy a községben már hat játszótér van. Több anyukával egyeztetve úgy érezték, hogy az idő vasfoga kikezdte a hivatal mögötti játszóteret, ezért egy felhívással élt a lakosság felé, hogy együtt, közösen fessék le a játszótéri elemeket.

A gondolatokat tettek követték, és másfél napi munka árán szorgos kezek újjávarázsolták a játszóteret. Példaértékű, hogy sok kisgyermekes család, nyugdíjas eljött, ezzel is bizonyítván azt, hogy az összefogásnak nagy ereje van.

Ottjártunkkor Ferenczy Gábor alpolgármester szintén részt vett a társadalmi munkában. Kolozsvári Zsuzsanna kérésére a játszótéri elemeket letisztította a falevelektől, egyéb anyagoktól, melyek hátráltatták volna a munkálatokat a festés során. Örömét fejezte ki, hogy sokan összefogtak. Fontosnak tartja az ilyenfajta kezdeményezéseket, mert ezzel nemcsak pénzt spórolnak, de a közösséget összetartását is erősíti a közös munka.

A közös munkából a gyerekek is kivették a részüket
Fotó: Szendi Péter

Az önkormányzat a festékeket, létrákat, csiszolópapírt, ecseteket és zsákokat biztosított a festéshez. Remélik, hogy a közeljövőben folytatódnak a hasonló jellegű kezdeményezések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában