Közösségi térként él tovább a ház

2019.10.12. 07:00

Új szerepben Káptalantóti régi épülete

A település központjában levő, helyi védelem alatt álló épület, amely egykor hivatal, magtár, orvosi rendelő volt, mostantól közösségi térként él tovább minden korosztály örömére és hasznára.

Tóth B. Zsuzsa

Csom Károlyné (jobbról) szerint a település minden korosztálya ki tudja használni a felújított épületet

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az energetikai korszerűsítésen átesett épület avatási ünnepségén Csom Károlyné polgármester arról beszélt, hogy az épület már 1850-ben is szerepelt a térképen, azóta sok szerepe volt.

– Több alkalommal pályáztunk a felújítására, végre sikerült, és a Terület- és településfejlesztési operatív program energetikai pályázatának 48 millió forintos segítségével kicseréltük a nyílászárókat és minden mást, ami ehhez kapcsolódik.

Saját erőből, 14 milliós összegből oldottuk meg, hogy új héjazatot kapjon az épület, és kialakítottunk egy vizesblokkot, így akár szálláshelyként is üzemelhet a ház. Szeretnénk a lakosság megelégedésére kialakítani az épületben olyan színtereket, hogy itt mindenki kibontakozhasson – mondta a polgármester, és megdicsérte a kivitelező munkáját.

Csom Károlyné (jobbról) szerint a település minden korosztálya ki tudja használni a felújított épületet Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Ravasz Tibor kabinetvezető Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő üdvözletét is átadta.

– Örülök, hogy helytállt a település, és a százszázalékos támogatottságú pályázati összeghez a maga részét is hozzátette, hogy tökéletes legyen az épület, amely az önkormányzati választást követően is a község összefogását jelképezi majd – mondta Ravasz Tibor.

Az ünnepségen Hatos Józsefné működött közre szavalattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában