közveszélyokozás és más bűncselekmények

2019.11.21. 18:47

Iszapömlés: decemberben újabb tárgyalás

December 5-én kezdődik a vörösiszapper megismételt másodfokú tárgyalása a Győri Ítélőtáblán – tájékoztatta a táblabíróság szóvivője az MTI-t.

Ferenczy Tamás közleménye szerint a B. Zoltán és további 13 társa ellen közveszélyokozás és más bűncselekmények miatt indult büntetőügy másnap, december 6-án folytatódik.

Az ügyben 2012 januárjában tizenöt ember – köztük a cég egykori vezetői és több alkalmazottja – ellen emeltek vádat. A Veszprémi Törvényszék 2016. január 28-án bűncselekmény hiányában valamennyi vádlottat felmentette a vádak alól. Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a katasztrófa oka „altalaj eredetű stabilitásvesztés” volt, ami miatt a töltés tönkrement.

A másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla azonban 2017. február 6-án hatályon kívül helyezte a határozatot. A Győri Törvényszéken a megismételt elsőfokú eljárás 2017. december 11-én kezdődött, és idén február 4-én hirdettek határozatot az ügyben. A bíróság tíz ember bűnösségét mondta ki. Az ügyész még aznap 13 vádlott terhére jelentett be fellebbezést, egyebek mellett a bűnösség és minősítés megállapítása, valamint súlyosítás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában