elsősorban a nyugdíjasokra számíthatnak

2019.11.22. 07:00

Összefogtak az élhetőbb Balatonfűzfőért

Sok eseményt szervez a Balatonfűzfőért Alapítvány. Kezdeményezésükre lesz nyáron a strandokon újraélesztéshez szükséges eszköz, és közösségi szemétgyűjtést is szerveztek. Igyekeznek a fiatalokat is bevonni Balatonfűzfő életébe, de elsősorban a nyugdíjasokra számíthatnak.

Szendi Péter

A rossz idő ellenére nagyon sokan jöttek elakétnapos városszépítő akcióraaközelmúltban. Voltak, akik fát ültettek, ezzel hozzájárulva, hogy a város minél szebb legyen Fotó: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Nyáron a fövenyfürdői strandon életét vesztette egy vízimentőként dolgozó fiatalember. Sajnos a kiérkezett mentők már nem tudták megmenteni az életét. Soós Gábor önkormányzati képviselő nyáron kezdeményezte, hogy lakossági adakozásból – melyhez az önkormányzat és a Balatonfűzfőért Alapítvány is hozzájárult – vásároljanak két defibrillátort. Az alapítványon keresztül svájci gyártmányú eszközöket rendeltek. A gépeket nyáron a fűzfőfürdői és a tobruki strandon helyezik el, szezonon kívül a rendelőben és a tűzoltóságon lesznek.

A közeljövőben a helyi cégek adományaiból még két gépet szeretne beszerezni az alapítvány, így a tervek szerint Fűzfőfürdőn a közösségi házban és a cseberei óvodában is lenne egy-egy életmentő eszköz.

A rossz idő ellenére nagyon sokan jöttek el a kétnapos városszépítő akcióra a közelmúltban. Voltak, akik fát ültettek, ezzel hozzájárulva, hogy a város minél szebb legyen Fotó: Szendi Péter

Az alapítvány közösségi eseményeket is szervez.

– A rossz idő ellenére nagyon sokan eljöttek a kétnapos városszépítő akcióra. A szemétszedésen nyolcvan ember vett részt, köztük több mint harminc gyermek. Külön köszönetemet szeretném kifejezni a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskola diákjainak, akik a pénteki tanítási nap keretében álltak munkába városunk tisztaságáért. Szombaton az eső ellenére közel hatvan embert sikerült mozgósítanunk. Úgy érzem, hogy a két nap során igazi civil összefogás valósult meg, így tud a város szépülni és fejlődni – mondta el Gál Andrea, a Balatonfűzfőért Alapítvány elnöke.

Az önkéntesek fűzfákat ültettek a tobruki strandon és a sétány mellett, tujákat a közösségi háznál és fagyalsövényt a Szalmássy-telepen. Több helyen szedték össze a lehullott leveleket, és rendbe tették a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár előtti virágágyást is.

Az alapítvány a településen élő profi és amatőr fotósoktól kért képeket, melyeket közösségi oldalukon osztanak meg. A szavazatok száma alapján dől majd el, hogy melyik tíz fotóval díszítik a város buszmegállóit. Ezzel a kezdeményezéssel is szeretnék az összetartozás erejét növelni és a várost szépíteni. A következő hetekben az alapítvány új padokra gyűjt támogatást, melyeket a játszóterekre szeretnének kihelyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában