születésnap

2019.11.17. 13:11

Szépkorút köszöntöttek Somlóvásárhelyen

Marton Zsolt polgármester és képviselő testülete virágcsokorral és ajándékkosárral köszöntötték fel a kilencven éves Chapó Mihálynét.

Rednágel Zsuzsanna

Majd a szépkorúak iránti társadalmi megbecsülés kifejezéseképpen egy emléklapot adtak át Mária néni részére Magyarország kormánya nevében.

Chapó Mihályné Székelydobón született 1929.szeptember 30-án. Kilenc testvérével nagy szeretetben nevelkedtek. A negyvenes évek elején költöztek Budapestre, ahol gyűrűs fonóként dolgozott a textilgyárban. Férjével Chapó Mihállyal, -aki szabóként dolgozott- 1963-ban házasodtak össze. Sajnálatukra házasságukat nem kísérte gyermekáldás.

Mária néni és a képviselő testület tagjai Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna/Napló

Mária néni harminckét évig végzett nehéz fizikai munkát. Nyugdíjba vonulásuk után költöztek haza férje szülőfalujába, Somlóvásárhelyre, ahol boldogságban éltek hosszú évekig. Mária néni már egyedül, de nem magányosan élte meg a 90. életévét. Nagy örömet okozott számára, hogy a képviselő testület teljes létszámmal köszöntötte őt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában