két helyszínen is

2019.12.20. 07:00

Ajándék téli ruhákat gyűjtenek a rászorulóknak Fűzfőn

Néhány éve Budapesten indult a Ha fázol, vegyél el egy kabátot kezdeményezés, amihez Balatonfűzfő városa azonnal csatlakozott. Idén két helyszínre lehet vinni fölöslegessé vált, használt téli meleg ruhát, hogy akinek szüksége van rá, tudjon belőle válogatni.

Sági Ági

Gaál Andrea is hozott kabátot

Fotó: Sági Ági/Napló

– Sokan nem kérnek segítséget, akkor sem, ha szükségük lenne rá. Pár éve már volt egy ilyen akciónk Fűzfőn és úgy gondoltam, hogy idén megismételhetnénk. A Közösségi Ház és a Művelődési Ház előtt alakítottunk ki helyeket, ahol le lehet tenni a használt ruhát.

Fogasos állványokra lehet akasztani a kabátokat, itt van világítás is egész éjjel, így, ha valakinek szüksége van valamire, bármikor ide tud jönni, ki tudja magának válogatni, és nem tud róla senki. Szerintem így, ebben a formában több embernek tudunk segíteni – mondta el lapunknak Gaál Andrea önkormányzati képviselő. Amit a rászorulók nem visznek el, azt karácsony után a Máltai szeretetszolgálatnál adják majd le. Elsősorban jó minőségű télikabátot, meleg pulóvert, sálat, sapkát, kesztyűt, takarót, ágyneműt várnak a szervezők.

– Sokan vannak itt a Gyár­telepen is olyanok, akiknek jól jönne egy meleg takaró. Pontos adatokat még nem tudok, hogy mennyi rászoruló él a városban. Egy hónapja vezetem az önkormányzat humán bizottságát, ahol felállítottunk egy elég feszes tervet, hogy felmérjük a város intézményeit, a problémákat. Szeretném a szociális juttatásokról szóló önkormányzati rendeletet is átnézni, hogy minél hatékonyabban, minél jobban tudjuk segíteni a rászorulókat – tette hozzá a képviselő.

Gaál Andrea is hozott kabátot
Fotó: Sági Ági/Napló

A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy szemmel láthatóan változik a kínálat az állványokon, hoznak is, visznek is kabátot. A tervek szerint az akciót jövőre is megtartják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában