Minden forint jó helyre kerül

2019.12.07. 11:30

Idén karácsonyra új otthont kaphat a vaszari Kelemen család

Életem legnagyobb meglepetése volt, hogy a számunkra szervezett jótékonysági kezdeményezésen keresztül megtapasztalhattam, milyen sok jó ember él a környékünkön – fogalmazott meghatottan Kelemen Tímea, akinek kislánya és két unokája javára indította el idei karácsonyi gyűjtését a Napló.

Polgár Tibor

Kelemen Tímea kiemelte, a korábbi bizonytalanság után mostanra megnyugodott, mert unokái és lánya boldogok Vaszaron Fotó: Polgár Tibor/Napló

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Szűk két hónap alatt hatalmasat fordult a világ a Kelemen családdal: az életveszélyessé vált gecsei házukból helyi és környékbeli civileknek köszönhetően egy új, biztonságos otthonba költözhettek Vaszaron. A komfortossá varázsolt ingatlan 3,5 millió forintos vételárának kifizetésére szerteágazó gyűjtés indult többek között Veszprém megye napilapjának közreműködésével, mostanra pedig eljutott oda a jótékonysági kezdeményezés, hogy a megjelölt összegnek több mint a fele összegyűlt. Egészen pontosan a házikó megvásárlásához már elég lenne, ha 1500 olyan ember, aki úgy érzi, nélkülözni tud ezer forintot, ezt az ezrest – akár karácsonyi jó cselekedetként – erre a célra ajánlaná fel. Persze senki nem vonja kétségbe, hogy sokan vannak, akik rászorulnának, rászolgálnának a támogatásra, és természetesen mindenki maga döntheti el, kiknek szeretne segíteni. A Napló csupán bemutat egy nagymamát, egy édesanyát, akinek egyetlen vágya, hogy biztonságban és boldogságban tudja az általa az árvaháztól megmentett két unokáját, a négyéves Vanesszát és az ötesztendős Vikit, valamint a 15 éves lányát, Irénkét. Ehhez szükségük lenne a stabil, oltalmazó saját otthonra.

Kelemen Tímea kiemelte, a korábbi bizonytalanság után mostanra megnyugodott, mert unokái és lánya boldogok Vaszaron Fotó: Polgár Tibor/Napló

– Tímea mindent megtett azért, hogy a szerény lehetőségeihez képest a lehető legtöbbet megadhassa az általa nevelt három gyermeknek. Úgy is mondhatjuk, csodát vitt véghez azzal, hogy a korábbi kilátástalanságból, az életveszélyessé vált gecsei házuk okozta súlyos bizonytalanságból a két kis unokája szinte semmit sem érzett meg, nem lehetett észrevenni rajtuk, hogy valamiben is hiányt szenvednének. Mindebben nagy segítségére van a felelősségteljes lánya, Irénke, aki nagy szeretettel, példamutatóan segít az unokatestvérei nevelésében, ellátásában. Sokat elárul Irénke jelleméről, hogy amikor nemrég osztálykiránduláson Erdélybe utazott a diáktársaival, családja szűkös anyagi lehetőségei ellenére ajándékot vitt az ottani szegény gyerekeknek – mesélte Bekes Attila, a Kelemen család megsegítését felvállaló civil összefogás egyik oszlopos tagja.

Hozzátette, nagyon sokan Tímeáék mellé álltak a rendkívül nehéz helyzetben, például a vaszari ház tulajdonosa engedett a vételárból és beleegyezett, hogy már annak kifizetése előtt beköltözhessen a család. A papírmunkát elvégző ügyvéd nem kért pénzt a munkájáért, míg többek felajánlásából jó minőségű műszaki cikkekkel és bútorokkal látták el a házikót, amit önkéntes szakemberek társadalmi munkában még a költözés előtt felújítottak. Emellett Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara jótékonysági koncertet adott a Veszprémi Petőfi Színházban, továbbá helyi és környékbeli állampolgárok, illetve egyházak is segítettek többféleképpen. – A cél egyértelmű: szeretnénk, hogy karácsonyra meglegyen a ház vételára. Ehhez még mintegy másfél millió forint hiányzik. A pénzbeli adományokat egy szigorúan ellenőrzött, úgynevezett technikai bankszámlaszámra fogadjuk, ami zárolódik, ha összegyűlt a 3,5 millió forint – tájékoztatott Bekes Attila.

A mindig vidám két kislány, Vanessza és Viki. Nagymamájuk mindent megtesz azért, hogy szerény lehetőségeihez mérten a lehető legtöbbet megadhassa nekik. Most olvasóink is segíthetnek a családnak Fotó: Polgár Tibor/Napló

Kelemen Tímea megjegyezte, a korábbi bizonytalanság után mostanra megnyugodott, mert unokái és lánya boldogok Vaszaron. – Rengeteg szeretetet kaptunk, ez minden pénznél többet ér. Nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget! – hangsúlyozta.

Aki tud és szeretne segíteni a Kelemen családnak az újrakezdésben, felajánlásait a Takarékbank Zrt. 50420685-10001916 számú számlájára juttathatja el. Név és közlemény: Kelemen Ház. A Napló karácsonyi adománygyűjtése december 16-ig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában