Sztárfellépők helyett meghitt ünnep

2019.12.05. 07:00

Megújul a Mindenki karácsonya Balatonkenesén

Bensőséges, a karácsony valódi értékeiről szóló közös ünneplésre várják idén a balatonkeneseieket – határozott november végi ülésén Balatonkenese város képviselő-testülete. A helyi művészeti csoportok, fellépők közreműködésével és a civilek bevonásával egy, a korábbi évekhez képest meghittebb hangulatú ünnepséget terveznek december 20-án.

Szauder Rita

Fotó: Szauder Rita

Fotó: Szauder Rita

Az erről szóló döntést a képviselők egyhangúlag hozták meg. A település polgármestere, Jurcsó János kiemelte: változik a helyszín és megújulnak a programok is. – Nem sztárfellépővel szeretnénk a karácsonyt teljessé tenni, hanem saját magunkkal, beszélgetésekkel és jó hangulattal. Ezért a kulturális területért felelős bizottság úgy döntött, hogy megreformálják és új helyszínre viszik a rendezvényt – fogalmazott.

Fotó: Szauder Rita

Szabó Tamás, az érintett bizottság elnöke elmondta, felkérés alapján dolgozták ki a Mindenki karácsonya rendezvénytervét. A cél, hogy a lakosságot megmozdítva egy igazi civil karácsonyt hozzanak létre. A programokat három helyszínen rendezik meg: az ünnepi műsor a helyi értékek, művészek, fellépők bevonásával a református templomban lesz, a Kálvin János téren pedig a vállalkozók, civil szervezetek gondoskodnak a vendéglátásról. – A gyerekekre is gondoltunk, hiszen ez az ünnep legfőképp róluk kell szóljon, ezért a Kultúra Házában játszóház is várja majd őket – tájékoztatott a bizottsági elnök. Kocsis Jenő alpolgármester mindezt azzal egészítette ki: nem titkolt céljuk, hogy megmozdítsák az embereket és felébresszék Balatonkenesét „Csipkerózsika-álmából”. Akkor él ez a település, ha az önkormányzati rendezvényeken a civilek is aktívan jelen vannak. – Örömmel vettük, hogy első szóra mindenki jelezte részvételi szándékát, viszont csak akkor tudjuk sikeresen lebonyolítani az eseményt, ha a település lakói igényt tartanak erre. Várunk mindenkit szeretettel – húzta alá az alpolgármester.

A Mindenki karácsonya december 20-án 16.30 órakor kezdődik Balatonkenesén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában