Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar

2020.01.25. 20:00

Átvehették diplomáikat a Pannon Egyetem hallgatói

A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar hallgatói szombaton a diplomaátadó ünnepségen vehették át okleveleiket.

Horváth Virág

20200125 Pannon Egyetem B épült aula MFTK diplomaátadó Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

Vonderviszt Ferenc, a Pannon Egyetem rektorhelyettese ünnepi beszédében kiemelte, a mai rohanó világban egyre nagyobb a szükség a bölcsészet útmutatására és a humán tudományok szakembereire. – Számos olyan kihívással nézünk szembe, mint amilyen a migráció, globalizáció, klímaváltozás társadalmi hatásai, a társadalmi kohézió csökkenése és az egyenlőtlenségek növekedése, a család szerepének megváltozása, amelyekre a társadalom és humán tudományokban felhalmozott tudás nélkül lehetetlen megfelelő válaszokat adni – tette hozzá a rektorhelyettes.

Can Togay, az Európa Kulturális Fővárosa 2023 művészeti és kreatív igazgatója a diplomaátadó ünnepségen köszöntőjében elmondta, sokszor életünk során kevéssé érezzük át sorsdöntő pillanataink súlyát, ám a diplomaátadó után a most végzett hallgatók a Pannon Egyetem küszöbét átlépve fontos fordulóponthoz érkeztek az életükben.

Navracsics Judit, a kar dékánja köszöntőjében sorra vette a kar elmúlt fél évben elért érdemeit, fejlesztéseit. Kiemelte, az M épületben megkezdődött a dráma-terem kialakítása, az N épület felújítása, valamint a kar sikerei közé tartozik, hogy a 2019/2020-as évben olyan szakokat indított el, melyekre nagy az érdeklődés a felvételiző diákok között. Kiemelte, az új szakok, tehát a kommunikáció- és médiatudomány alapszak, a mentálhigiénés közösség-és kapcsolatépítő mesterképzés, valamint a közösségszervezés alapszak hozzájárulnak ahhoz, hogy a Pannon Egyetem hallgatói nagyobb részt vállalhassanak az Európa Kulturális Fővárosa projektben, és megszerzett tudásukat a város segítségére fordíthassák.

A Pannon Egyetem hagyományos eskütételét követően a diplomaátadó ünnepségen három kitüntetéses oklevelet osztottak ki, valamint magyar és külföldi hallgatók vehették át oklevelüket. A rendezvényen Szabó Eszter énekes produkcióval működött közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában