Elsődleges a vendég

2020.01.31. 14:59

Böjte Éva szállodaigazgató büszke az elnyert díjra

Maximalizmus a szolgáltatásban, folyamatos előrelépés, magasan képzett, megbecsült dolgozók, lakhelyünk iránti elkötelezettség, így érvel Böjte Éva, a sümegi vár lábánál levő Hotel Kapitány igazgatója a magas színvonal mellett.

Kovács Erika

Böjte Éva szállodaigazgató a náluk rendezett országos jogászbálon. Rendezvényeiken szívügye a jótékonyság

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Vendéglátó-, és szállodaipari főiskolai gyakorlatra jöttem recepciósként, reggeliztetőként a 29 szobás, háromcsillagos, 15 dolgozóval működő panzióba 1995-ben – beszélt a kezdetekről Böjte Éva igazgató. Végigjártra a ranglétrát, és tapasztalatait azóta is hasznosítja napi, vezetői munkájában.

Férjét, ifjabb Papp Imrét, a várkapitányt is munkahelyén ismerte meg. A szorgalom, a kitartó munka nála mindig alapvető volt, de ezt látta szüleitől, férje családjától, és férjétől is.

– Az újdonság, a vár révén a történelmi múlt ötvözése lényeges. Ezt alkalmaztuk 2005-ben, amikor 80 szobás négycsillagos, wellness hotelt nyitottunk, 60 dolgozóval – mondta.

Az igazgató részt vett a munkában, a tervezéstől a kialakításig, mert szerinte a működésnél alapvető az elrendezés. A panzió átalakításával, konferenciaszárny építésével mérföldkőhöz érkeztek 2009-ben, amikor már 160 szobás szállodát működtettek. Főként hazai családok keresik őket, a gyerekeknek szakfelügyeletet, programot szerveznek, külön tekintettel a hagyományokra, történelemre, a természet-, és állatszeretetre. Összesen 160-an dolgoznak náluk, a többség helyből, a térségből érkezik, az itteni munka miatt választanak szakirányú képzést.

Böjte Éva szállodaigazgató a náluk rendezett országos jogászbálon. Rendezvényeiken szívügye a jótékonyság Fotó: Penovác Károly/Napló

Az igazgató aláhúzza, elsődleges a vendég, aki csak akkor elégedett, ha tökéletes szolgáltatásokkal, magasan képzett személyzettel találkozik. Utóbbinak nagy vonzerő, hogy családjukkal itt tudnak letelepedni. Dolgozóikat minden tekintetben megbecsülik, képzéseket szerveznek nekik, kirándulásokkal, programokkal a jó közösséget építik, mert a hangulat, a jó közérzet itt alapvető.

Böjte Éva büszkén beszél a legjobb hotelnek-, és családbarát szálláshelynek járó díjról, és arról, hogy Budapesten az ismert országos portál férje emlékre adja ki évente az ország legnagyobb szakmai díját. Hogyan lehet ilyen magas színvonalat tartani az év minden napján, Böjte Éva kiemeli, a felelősség új lendületet ad. Minden hétköznap nyolckor, hétvégén, ünnepen kilenckor értekezlettel nyitnak apósa, Papp Imre vezetésével. Az igazgató elmondja, kislánya, a 13 éves Évike, gyakran vele tart, figyeli a munkát.

– Együtt lehetünk, és az utánpótlásra is nagy szükség van, tekint előre az igazgató, akinek rendezvényeiken szívügye a jótékonyság is. A tervekről kifejti, kutat fúrnak, hogy meleg vízzel töltsék meg medencéiket, a városnak fürdőt építenének, hogy Sümeg minél csillogóbb ékszerdoboz legyen a vár lábánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában