Megkezdték a városi díszkivilágítás leszerelését

2020.01.08. 07:00

Pápán folyamatosan szállítják el a fenyőfákat

Az elmúlt esztendők tapasztalatai szerint a legtöbben január hatodika után, vízkeresztet követően válnak meg a lecsupaszított karácsonyfáktól. A pápai városgondnokság munkatársai folyamatosan járják a település utcáit, hogy begyűjtsék a szebb napokat látott fenyőket.

Polgár Bettina

A Vajda Péter-lakótelepen gyűjtőpontot hozott létre a városgondnokság a kidobott fenyőfák számára

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A családi házas övezetekben az ingatlan elé lehet kirakni a feleslegessé vált örökzöldet, a lakótelepeken pedig a hulladékgyűjtő konténerek környékén van lehetőség a fenyők elhelyezésére. – Kivételt képez ez alól a Huszár- és a Vajda Péter-lakótelep, ahol gyűjtőpontot jelöltünk ki – tájékoztatta a Naplót Bakó István, a városgondnokság vezetője. Hozzátette, a gyűjtőpontos módszer idő- és költséghatékony, hiszen így egy helyről tudják begyűjteni és elszállítani a fenyőfákat, amiket aztán aprítékként hasznosítanak.

Bakó István kiemelte, ha a gyűjtőpontok sikeresen működnek, a későbbiekben több helyszínen élnek majd ezzel a megoldással. A városgondnokság vezetője megjegyezte, január harmadikán kezdődött a kidobott fenyők begyűjtése, a legnagyobb mennyiségre mindig vízkereszt után számítanak. Bakó István hangsúlyozta: a hónap végéig folyamatosan járják majd a várost, hogy összeszedjék a kidobott fákat.

A Vajda Péter-lakótelepen gyűjtőpontot hozott létre a városgondnokság a kidobott fenyőfák számára
Fotó: Polgár Bettina/Napló

A városgondnokság munkatársai emellett megkezdték Pápán a közterületek ünnepi díszeinek leszedését. A város karácsonyfájának lecsupaszításán túl leszerelik a karácsonyi díszkivilágítás elemeit, illetve elbontják a Fő téri rendezvényszínpadot, ami a szilveszteri zenés bulihoz biztosította a feltételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában