A közösség legjobbjai

2020.01.11. 11:30

Újévet köszöntöttek és elismeréseket adtak át Zircen

A hagyományokhoz híven csütörtökön este zsúfolásig megtelt a városháza nagyterme, ahol Ottó Péter polgármester újévi fogadásra várta a régió polgármestereit, a térség közszolgálati szerveinek vezetőit, az egyházak, a helyi civil szervezetek és a vállalkozók képviselőit is. Az ünnepi eseményen fellépett a veszprémi Szilágyi Harangegyüttes.

Juhász-Léhi István

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A zirci újévi fogadáson elismeréseket is átadtak: a képviselő-testület Emberi kapcsolatok Bizottsága munkássága elismeréseként Zirc Város Elismerő Oklevelét adományozta Kapros Kósa Editnek. Az Ők is emberek Alapítvány elnöke Kolozsváron szerzett textiltervezői diplomát, majd divattervezőként és gobelinművészként települt át Magyarországra, Zircen 1987 óta él családjával. A városban szövőtanfolyamokat tartott, kiállításokat rendezett, és tanított a III. Béla Gimnáziumban is. 15 éve hozta létre az alapítványt.

Elismerő oklevelet kapott Müllerné Wenczel Rita, aki évtizedek óta aktív részese a város kulturális életének és tevékeny részese a városi intézmények hagyományőrző programjainak. Alapítója és vezetőségi tagja az 1996-ban alakult Bakonyi Finn Barátok Körének, és sok más mellett aktív tagja az Erdélyi Baráti Körnek is.

Müllerné Wenczel Rita, Bittmann Károly és Kapros Kósa Edit az elismerő okleveleikkel
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ugyancsak oklevelet kapott Bittmann Károly, a Zirci Országzászló Alapítvány titkára, aki az alapítvány közösségének összefogója, egyik mozgatórugója. Az elmúlt másfél évtizedben a magyar történelmi eseményekhez kapcsolódó alapítványi megemlékezések ötletadója, főszervezője. Ő indította be a hitoktatást a helyi óvodában. Az elismeréseket Ottó Péter polgármester és Varga Zita, az Emberi kapcsolatok Bizottságának elnöke adta át. Pohárköszöntőt Hellebrandt Ferenc alpolgármester mondott, az ünnepségen fellépett a veszprémi Szilágyi Keresztény Iskola tanulóiból szerveződött harangegyüttes Albertné Balogh Márta vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában