A város mint család

2020.01.15. 11:00

Újévi fogadás Tapolcán a polgármester köszöntőjével

Dobó Zoltán polgármester a Tamási Áron Művelődési Központban rendezett újévi fogadáson köszöntőjében a várost egy családhoz hasonlította, amelynek legfőbb célja a gyermekek felnevelése.

Tóth B. Zsuzsa

Dobó Zoltán polgármester pohárköszöntőjét követően koccintott a meghívott vendégekkel

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Amint a telt házas eseményen fogalmazott, az elmúlt öt évben többé-kevésbé sikeresen felépített struktúrával szeretne szolgáltatni a város ahhoz, hogy mindenki jobban érezze magát vele, mint nélküle.

– Szolgáltató város szeretnénk lenni. Akkor működik jól a közösség, ha mindenki tudja a dolgát. Saját szolgáltatásaival próbálja a város vezetése jobbá tenni az itt élők életét, de részt vehetnek mások is ebben. Nyitottságot várok mindenkitől. Aki vágyik a sikerre, és szeretne részesülni abból a sikerből, amit Tapolcán el lehet érni, keressen meg bennünket újításaival, nyitott ajtókat talál. Terveinknek a város vonzásának növelését kell szolgálniuk. A legfontosabb kérdések előttünk hevernek.

Központi kérdés az egészségügy azok fejében, akiket a maradás és az elvándorlás témája foglalkoztat. Az életkörülmények és a megélhetés miatt az önkormányzatnak mindent el kell követnie azért, hogy a lehető legtöbb vállalkozás működjön a városban. Az életminőséget javító intézkedésekre is legalább akkora hangsúlyt kell fordítani. Fontos a kórház megtartása, a lakásfejlesztés.

Végrehajtásra várnak a nyertes pályázatok, a kerékpárút megvalósítása a Balatonig, a humán szolgáltatások fejlesztése. Küszöbön áll a gyermekorvosi centrum létrehozása, szükséges egy diagnosztikai központ is, akár magánerős beruházással. A strandon nagy medencét kell építeni – sorolta a polgármester. Azt kérte a jelenlévőktől, hogy legyenek következetesek az önkormányzattal, de csak annyira, mint a gyermekkel, akit nevelnek.

– Hiszen ez a város egy család, amely akkor működik jól, ha a gyengeségeinket és erősségeinket egyaránt ismerjük. A család célja a gyermekek felnevelése. Ebben a városban a gyerekek és a következő, helyben maradó generáció felnevelése a cél. Arra tettem hitet, hogy ez legyen a legfontosabb. Kifejezhető ez pénzben, munkahelyek számában, sok mindenben.

Dobó Zoltán polgármester pohárköszöntőjét követően koccintott a meghívott vendégekkel
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az oktatás, a kereskedelem, egészségügy, ipar, szolgáltatás, közbiztonság, katasztrófavédelem mind azt szolgálja, hogy a lehetőségét lássuk meg annak, hogy itt érdemes és kell is, sőt, jó dolog együtt élni. Ezért fogunk dolgozni, ehhez kérem mindannyiuk támogatását – tette hozzá Dobó Zoltán.

Pohárköszöntőjében megköszönte a megjelenést mindenkinek, aki elfogadta a meghívást. Jókívánságai mellett elmondta, nagy hangsúlyt helyez a város vezetése az emberi kapcsolatokra, amelyeket most néhány pohár bor és a finom falatok mellett erősíthet mindenki. Az ünnepségen Román Iván, Tóth Péter és Őri Jenő közreműködött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában