A gyors elsősegélynyújtásért

2020.02.28. 17:30

Félautomata defibrillátort helyeztek el a kemenesszentpéteri polgármesteri hivatalban

Félautomata defibrillátort helyeztek el a polgármesteri hivatal épületének előterében, amely regisztrált a SzívCity mobil alkalmazás rendszerében és szükség esetén bárki számára elérhető.

Laskovics Márió

Major Roland, a Pápai Mentőállomás vezetője tartott előadást egyebek mellett a defibrillátor használatáról a községben Fotó: önkormányzat

A községben Major Roland, a Pápai Mentőállomás vezetője tartott előadást, sok hasznos információval és tanáccsal ellátva a jelenlévőket a baj esetén való teendőkről, a helyes újraélesztésről, valamint a defibrillátor használatáról. Törekiné Takács Beáta polgármester tájékoztatása alapján szó esett a mentők új, ingyenesen letölthető és díjmentesen használható ÉletMentő alkalmazásáról és a SzívCity applikációról is. Ez utóbbi rendszerébe a kemenesszentpéteri félautomata defibrillátort is regisztrálták, hogy minél többen értesülhessenek a létezéséről szükség esetén.

Major Roland, a Pápai Mentőállomás vezetője tartott előadást egyebek mellett a defibrillátor használatáról a községben
Fotó: önkormányzat

A faluvezető hozzátette, a mentő tizenöt percen belül érkezik a helyszínre, így a beteg élete sokszor a laikusokon múlik. Ezért is fontos, hogy minél többen ismerjék a készülék használatát, illetve tisztában legyenek az újraélesztés alapjaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában