Telefont a zsebbe!

2020.02.27. 14:00

Piktogramokkal figyelmeztetik a gyalogosokat Tapolcán

A városi önkormányzat, a megyei és a helyi rendőr-főkapitányság, illetve a polgárőrség tagjai az alábbi feliratot festik a városban található gyalogátkelőhelyek elé a napokban: Nézz fel! Átkelés közben ne telefonozz!

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Amint azt Orbánné Juhász Kingától, a Tapolcai Rendőrkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, mivel 2010 óta évente átlag hetven gyalogos veszti életét a zebrán saját hibája miatt, az ilyen feliratok életet menthetnek. A megelőzést szolgáló piktogramokat a belvárosban több helyre, valamint például a gimnáziumnál festik fel, mindenhol, ahol csak lehetőségük nyílik rá. Terveik szerint mindegyik zebrához eljutnak a napokban.

Nézz fel! Átkelés közben ne telefonozz!
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– Még festés közben is láttunk arra példát, hogy valaki a telefonját nyomkodva lépett le a zebrára, észre sem vette, de már a gépkocsik között találta magát. A kampány a gyalogosok érdekében indult, egyfajta figyelemfelkeltésnek szánjuk, hogy ne lépjenek le úgy az úttestre, hogy közben kezükben a mobiltelefon, azt nyomkodják és szét se néznek – mondta Juhász Kinga.

A sajtószóvivő szerint tervezik, hogy a telefont ábrázoló felirat mellé egy másikat, fülhallgatót ábrázolót is festenek hamarosan, szintén időjárásálló, foszforeszkáló, tartós festékkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában