civil kezdeményezés

2020.03.13. 07:00

Kétszáz köbméter szemetet gyűjtöttek össze Várpalotán

Közel 200 köbméter szemetet gyűjtöttek össze lelkes önkéntesek a napokban Várpalota határában. A civil kezdeményezésként meghirdetett akcióhoz a helyi önkormányzat mellett több óvoda, iskola és civil szervezet is csatlakozott.

Szabó Péter Dániel

Gyermekek és felnőttek együtt gyűjtötték a szemetet Várpalota határában F

Fotó: Szabó Péter Dániel

Gyermekek és felnőttek, összesen mintegy százan gyűltek össze Várpalota határában, hogy együtt tegyenek a környezetükért.

A Tési-domb széléről Bánta irányába indultak, hogy összegyűjtsék az évek alatt az erdős területre illegálisan lerakott, csaknem 200 köbméternyi szemetet.

A kommunális hulladék mellett hűtőszekrények, számítógépek, elemek és autógumik is voltak a hatalmas kupacokban.

– Hatszáz zsákot és tizenkét konténert töltöttünk meg egy délelőtt. Öröm, hogy néhány óra alatt összefogással milyen hatalmas munkát tudtunk elvégezni, ám szomorú, mert nehezen lehet leírni mindazt, amivel találkoztunk a város határában. Köszönöm a szervezést Farkas Attilának és Poczai Krisztiánnak, a részvételt az óvodásoknak, iskolásoknak, magánszemélyeknek és civil szervezeteknek, akik a hasznos tevékenység mellett még jól is érezték magunkat. A Várpalotai Közszolgáltató Kft. segítsége nélkül pedig hiábavaló lett volna a mi munkánk, köszönjük, hogy zsákokkal, konténerekkel és járműveikkel is rendelkezésre álltak – mondta el Campanari-Talabér Márta polgármester.

Gyermekek és felnőttek együtt gyűjtötték a szemetet Várpalota határában Fotó: Szabó Péter Dániel

– Szerintünk teherautókkal szállíthatták ide a szemetet, amit a patak medrébe borítottak bele. Ez a terület tisztítását megnehezítette. Büszke vagyok arra, hogy a civilek, az önkormányzat és a közszolgáltató cég összefogásával dolgoztunk, s bízom benne, hogy sokaknak jó példát is mutattunk – mondta el a városvezető, aki többek között Katona Csaba alpolgármester társaságában szedte a szemetet.

A helyszínen megtudtuk, kamerák felszerelését tervezik, hogy megakadályozzák a további hulladéklerakást, de a polgárőrség – amelynek tagjai szintén ott voltak a szemétszedők között – is többet járőrözik majd a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában