Bekeményített hat balatoni település, közös közleményt adtak ki

Ábrahámhegyen, Badacsonytomajon, Badacsonytördemicen, Balatonrendesen, Nemesgulácson és Szigligeten összehangolt korlátozó intézkedéseket vezettek be a május 1-ei hosszú hétvégére.

Forrás: pixabay

A hat település ingatlantulajdonosai arra kérnek minden, a településeken ingatlannal nem rendelkező kirándulót, hogy a hétvége ideje alatt ne látogassanak el településeikre – olvasható a polgármesterek közös közleményében.

Mint írják, az érintett településeken a lakosság jelentős része vírusfertőzés által veszélyeztetett korosztályba tartozik. A nyaralóingatlanjaikba leköltözött tulajdonosok nagy része ugyancsak 65 évnél idősebb.

Megállapítható, hogy a hat településen jelenleg több mint 4 ezer fő koronavírus által veszélyeztetett személy tartózkodik.

„Felelősséggel tartozunk értük, ezért hoztuk meg azokat az intézkedéseket, melyeket adott helyzetben szükségesnek találtunk” – írják a közleményben. Eszerint

- az érintett településeken lezártak minden turisztikai célpontot;

- megtiltották a településeken áthaladó és a településeken belüli turistaútvonalak, tanösvények használatát;

- a rendeletek alapján nem látogathatók a strandok, kilátók, játszóterek, a szigligeti vár, kiállítóterek, hegyi turistaútvonalak, valamint korlátozták a személyhajó-kikötők használatát;

- közterületeken a csoportosulás tilos;

- sétálni, futni, kerékpározni csak kettesével lehet (kivételt jelentenek a családok), és ebben az esetben is kötelező a személyek közötti 1,5 méter távolság megtartása.

Kérnek minden kirándulót, hogy legyenek belátással a több mint 4 ezer veszélyeztetett emberre és ezen a hétvégén maradjanak otthon.

Ugyanakkor biztosítják a turistákat, hogy a térség mindig is vendégszeretetéről volt híres, így amennyiben véget ér a vírushelyzet, továbbra is szívesen látják őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában