Éden, az ajkarendeki terápiás kutya is otthon marad

Leóval, a kétéves kisfiúval otthon „dolgozik”, illetve gyakorol Éden, a terápiás labrador a járvány miatt.

Kovács Erika

Leó, a kétéves kisfiú Édennel a kertben, játék közben Fotó: Családi

Ramasz Vanda a gyermek édesanyja, a négylábú gazdája, ajkarendeki pedagógus és kutyafelvezető szerint a biztonság most mindennél fontosabb. Így ők is otthon maradtak, és a szobában meg a kertben töltik idejüket, ott gyakorolnak, játszanak.

Leó, a kétéves kisfiú Édennel a kertben, játék közben
Fotó: Családi

Sokat segített már Éden az óvodásoknak és az iskolásoknak abban, hogy például még jobban megértsék azt, hogy mennyire fontos a környezet védelme. A négy lábú ugyanis az apróságokkal és a kisdiákokkal együtt gyűjtötte például a szelektív hulladékot, és megmutatta, melyik hova való. Most viszont „munka nélkül” maradt Éden, és gazdájával, valamint Leóval együtt gyakorolja a terápiás feladatokat, így például a tudatos vásárlást, a karikás játékot, nehogy elfelejtse mindezt, amikor majd ismét gyerekek közé mehet az ajkarendeki Laschober Mária Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolába, illetve és az ajkai Patakparti Óvodába. A közös feladatok, a sok játék pedig nemcsak a kutya, de a kisfiú fejlődését, tartalmas időtöltését is szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában