fellendülő balatoni turizmus

2020.05.27. 09:05

Világraszóló hírverést indítottunk el a Balatonról?

A világlapok sorra írnak arról, hogy Király Zsoltnak, Európa legjobb kormányosának köszönhetően most szelet kaphat a balatoni turizmus vitorlája.

Kovács Erika

Király Zsolt vitorlázólegenda (jobbról) egy balatonfüredi gasztro rendezvényen februárban, mellette Éskovács Péter

Fotó: Archív/Kovács Erika

Erről először a Veol, illetve a Veszprém Megyei Napló írt, majd felkapta a hírt a hazai sajtó, ez derült ki az ismert hazai portál, „Ezért cikkez most Balatonfüredről a világsajtó” című írásából.

Lapunk világraszóló hírverést indított el azzal, hogy elsőként írta meg Király Zsolt vitorlázó legenda vélekedését a balatoni sportturizmus jelentőségéről a vírushelyzet kapcsán, mondta el Éskovács Péter turisztikai kommunikációs szakember.

A vírushelyzet „nyertese” a sportturizmus lehet című írásunkban egyebek mellett közöltük, Király Zsolt vitorlázólegenda tapasztalata szerint a karanténban sok ember felimerte a mozgás jelentőségét, és ezentúl a magyarok jobban odafigyelnek majd az egészségükre, így újabb lendületet kaphat a sportturizmus. Azzal érvelt, a versenyzők és a túravitorlázók mellett a céges hajós csapatépítő tréningekre egyre nagyobb már az érdeklődés a Balatonon. Tóth Balázs, a Balatoni Kör tagja, egy balatonlellei kikötő vezetője a bérelhető hajók iránt hirtelen megnőtt érdeklődésről beszélt, Csándli Balázs, egy ismert golfcentrum igazgatója pedig a golfpályák vírushelyzet után növekvő népszerűségét emelte ki.

Király Zsolt vitorlázólegenda (jobbról) egy balatonfüredi gasztro rendezvényen februárban, mellette Éskovács Péter Fotó: Archív/Kovács Erika

A nagy érdeklődés miatt már régebben kinyitott Balatonfüreden egy vitorlázás- és túraruházat-üzlet, ezt Fülöp Miklós kiskereskedelmi vezető mondta el lapunknak. Szerinte a járvány után többen sportolnak, az emberek jobban odafigyelnek az egészségükre, és várható a belföldi turizmus erősödése is. Éskovács Péter turisztikai kommunikációs szakember szerint a sportturizmusban sok lehetőség van Magyarországon. Kiemelte a családi programokat, amelyek miatt életre hívták Füred Kapitányt, a balatoni mesehőst. A figura túrákon, hajós kirándulásokon, sportrendezvényeken arra buzdítja a gyerekeket, szülőket, hogy kirándulva, túrázva fedezzék fel a Balaton kincseit.

- Miután tömegrendezvények idén nyáron nem lesznek, a családok számára minél több „sportos” kincsvadászatot kell szervezni. Erről már folynak a tárgyalások a Balatoni Hajózási Zrt-vel, a Balatoni Kör és a Balatoni Turisztikai Szövetség éttermeivel, szállodáival, szobakiadóival, mondta el Éskovács Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában