Balett-tagozattal bővül a képzés

2020.06.17. 20:00

Különleges ünnepségen adták át a Csermák-díjakat

Rendhagyó évzárón búcsúztatták a tanévet a veszprémi Csermák Antal Zeneiskolában a napokban.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Uher Bertalan intézményvezető köszöntőjében kiemelte, rövidesen elkezdődik a zeneiskola belső felújítása, a következő tanévet a Pannon Egyetem U épületében szervezik meg, jövőre pedig a 21. századi körülményeknek megfelelő épületbe térhetnek vissza. Az intézményvezető bejelentette azt is, a következő tanévtől balett-tagozattal bővül az intézmény palettája, a zenei oktatásban elérhető lesz a jazz-zongora és jazzütő képzés.

Az ünnepségen átadták a Csermák-díjakat. A Veszprém Polgárai a Városi Zenedéért Alapítvány és a nevelőtestület Mozsdényiné Paray Mária szolfézstanárnőnek (akinek távollétében a díjat Mozsdényi György vette át) és Hégely Márton tanulónak ítélte oda az elismerést, amelyet az alapítvány elnöke, Hartmann Péter adott át. A méltatásban elhangzott, Mozsdényiné Paray Mária több mint három évtizede tanára a Csermák Antal Zeneiskolának, 25 éven át vezette a szolfézs, valamint az összetett – magánénekkel, népzenével gazdagított – tanszakot. Hégely Márton Uher Bertalan növendékeként rendre sikeresen képviselte a zeneiskolát a versenyeken, 2016 és 2019 között minden évben arany minősítést ért el az évenként megrendezésre kerülő Veszprémi Regionális Trombitaversenyen.

Hartmann Péter, Mozsdényi György, Hégely Márton és Uher Bertalan Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az évzárón köszöntötték az Emberi Erőforrások Minisztériumában pedagógusnap alkalmából elismert zenetanárokat. Szakmai munkája elismeréseként oklevelet vehetett át a minisztériumban Antal Anita zongoratanárnő, Szalontai Árpádné zongoratanárnő, Gál Csilla hegedűtanárnő és Mozsdényiné Paray Mária szolfézstanárnő. Pedagógus szolgálatért emlékérmet kapott Rostetterné Nagy Rita szolfézstanárnő, Békei Natália zongoratanárnő, Veres Györgyné Petrőcz Mária magán-énektanárnő és Löffler Marianna fuvolatanárnő.

A rendhagyó évzárón az intézmény együttesei, a Gyöngy­virág Népzenei Együttes és a Dúdoló Népzenei Műhely, a Tücsök Zenekar, a Gárdonyi Kamarazenekar és a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar adott műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában