Ütemesen halad a község fejlesztése

2020.06.30. 16:00

Újra közösen ünnepelhettek a kemenesszentpéteriek

Szentmisével, néptáncbemutatóval, zenével és szabadidős attrakciókkal ünnepelték meg a búcsút múlt hétvégén Szent Péter napja alkalmából.

Laskovics Márió

A búcsúi ünnepséget a helyi Bíborvirág Néptánccsoport műsora színesítette

Forrás: önkormányzat

Búcsút tartottak vasárnap a községben. Budai Zoltán plébános a Szent Péter apostol-templombeli szentmiséjét követően Törekiné Takács Beáta polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Beszámolt róla, hogy a veszélyhelyzetben sem tétlenkedett az önkormányzat. A falu szépítésén túl pályázatokat nyújtottak be a felvidéki Csúz testvértelepüléssel kapcsolat felvételére, értéktár létrehozására – a szlovákiai településre el is látogatott múlt héten a képviselő-testület –, a Magyar Falu Programban, illetve részvételi szándékukat „A tiszta és virágos Veszprém megyéért” idei versenyfelhívására.

Az érdeklődőket a templom körül egyebek mellett körhinta és dodzsem várta a hétvégén Fotó: önkormányzat

– Közel hárommillió forintot nyertünk orvosi eszközbeszerzésre. Hétfőn, a búcsút követően átvettük a Gerence-Marcal-Rába és Somló Környéke Vidékfejlesztési Egyesület pályázatán elnyert másfél millió forint értékű fűnyíró traktort, melynek tizenöt százaléka önrész volt. Jövő héten a Rákóczi utcai kerítést festik le hozzáértő művészlelkek társadalmi munkában szentpéteri motívumokkal (címer, akác, kőműves, kápolna, Rába-part). Az alapozásban segített Domonkos Dóra, Bartók Nóra és Rózsavölgyi Sára. Leadtuk a nevezést a Magyar Labdarúgó Szövetséghez, hogy saját futballcsapatunk legyen – sorolta az aktualitásokat a faluvezető.

A búcsúi ünnepséget a helyi Bíborvirág Néptánccsoport műsora színesítette Fotó: önkormányzat

Megjegyezte továbbá, szépen haladnak a folyamatban lévő fejlesztések, úgymint az óvoda, a temető, valamint a Rákóczi utcai járdafelújításhoz megvásárolták a tér- és szegélykövet. Megtartják a falunapot augusztus 8-án. A helyi Bíborvirág Néptánccsoportot a csúziak vendégszereplésre hívják a szeptember 12-i Mária-napi ünnepre, vetítette elő Törekiné Takács Beáta polgármester.

A helyi Szent Péter apostol-templomban Budai Zoltán plébános tartott búcsúi szentmisét Fotó: önkormányzat

A búcsúi ünnepséget a helyi táncegyüttes műsora színesítette. Az érdeklődőknek a templom körül szombaton és vasárnap vásári mutatványok, mint például körhinta, dodzsem és céllövölde, a két helyi vendéglőben zene, valamint az elmaradt gyermeknap miatt az önkormányzat jóvoltából ingyenes ugrálóvár állt rendelkezésükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában