nagy felelősség hárult rájuk

2020.06.16. 07:00

Zirci és környékbeli pedagógusok munkáját ismerték el

A Zirc Város Közoktatásáért önkormányzati kitüntetéseket és a Veszprémi Tankerületi Központ által adományozott Lámpás-díjat adták át a városházán a pedagógusnaphoz kapcsolódóan.

Kelemen Gábor

Holecz Tibor József, Fátyol Ella, Pergerné Gasparics Ágnes és Hofferné Jeskó Friderika az ünnepségen

Fotó: Kelemen Gábor/Napló

A veszélyhelyzet miatt a szakmai elismerések átadására is szűkebb körben került sor. Varga Zita, az Emberi Kapcsolatok Bizottság elnöke hangsúlyozta, a mostani különleges helyzetben még nagyobb felelősség hárul a pedagógusokra, hogy stabilitást, kapaszkodót, útmutatót tudjanak nyújtani a diákoknak.

Kiemelkedő szakmai munkásságának elismeréseként Zirc Város Közoktatásáért kitüntetést vehetett át az önkormányzattól Hofferné Jeskó Friderika, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola pedagógusa, Fátyol Ella ötvösművész, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanára és Holecz Tibor József, a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiumának történelem szakos tanára.

Holecz Tibor József, Fátyol Ella, Pergerné Gasparics Ágnes és Hofferné Jeskó Friderika az ünnepségen Fotó: Kelemen Gábor/Napló

A Veszprémi Tankerületi Központ több évtizeden át kifejtett áldozatos és eredményes munkájáért Lámpás-díjban részesítette Pergerné Gasparics Ágnest, a nagyesztergári Ányos Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola intézményvezető-helyettesét.

Az elismerő okleveleket Ottó Péter zirci polgármester és Varga Zita adta át. A Veszprémi Tankerületi Központ által adományozott Lámpás-díjat Szauer István igazgató és Hontai-Cziráki Marianna szakmai igazgatóhelyettes nyújtotta át a méltatás után.

Pohárköszöntőt Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője mondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában