Együtt ünnepelt a község

2020.07.03. 11:00

Jól halad Kemenesszentpéter fejlesztése

Szentmisével, néptáncbemutatóval, zenével és szabadidős attrakciókkal ünnepelték a búcsút Szent Péter napja alkalmából.

Laskovics Márió

A Szent Péter apostol-templomban tartott szentmisét követően Törekiné Takács Beáta polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Beszámolt róla, hogy a veszélyhelyzetben sem tétlenkedett az önkormányzat.

A falu szépítésén túl pályázatokat nyújtottak be a felvidéki Csúz testvértelepüléssel való kapcsolatfelvételre, valamint értéktár létrehozására a Magyar Falu Program keretében, illetve hivatalossá tették részvételi szándékukat A tiszta és virágos Veszprém megyéért elnevezésű közterület-szépítési verseny idei kiírásán.

– Közel hárommillió forintot nyertünk orvosi eszközbeszerzésre. A búcsút követően átvettük a Gerence–Marcal–Rába és Somló Környéke Vidékfejlesztési Egyesület pályázatán elnyert másfél millió forint értékű fűnyíró traktort, ennek a tizenöt százaléka önrész volt. A napokban hozzáértő művészlelkek társadalmi munkában szentpéteri motívumokkal festik le a Rákóczi utcai kerítést. A festés alapozásában segített Domonkos Dóra, Bartók Nóra és Rózsavölgyi Sára. Emellett pedig leadtuk a nevezést a Magyar Labdarúgó Szövetséghez, hogy saját futballcsapatunk legyen – sorolta az aktualitásokat Törekiné Takács Beáta. A polgármester megjegyezte továbbá: szépen haladnak a folyamatban lévő fejlesztések, úgymint az óvoda és a temető rekonstrukciója, illetve a Rákóczi utcai járdafelújításhoz megvásárolták a tér- és a szegélykövet. Megtartják a falunapot augusztus 8-án.

A helyi Szent Péter apostol-templomban Budai Zoltán plébános tartott
búcsúi szentmisét Fotó: Önkormányzat

helyi Bíborvirág Néptánccsoportot a csúziak vendégszereplésre hívják a szeptember 12-i Mária-napi ünnepükre – vetítette előre Kemenesszentpéter vezetője.

A búcsúi ünnepséget a helyi táncegyüttes műsora is színesítette. A templom körül vásári mutatványok, többek között körhinta, dodzsem és céllövölde, míg a két helyi vendéglátóhelyen zene, valamint az elmaradt gyermeknap miatt a kemenesszentpéteri önkormányzat jóvoltából ingyenes ugrálóvár állt az érdeklődők rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában