utánpótlás-nevelés

2020.07.23. 20:00

Letették a veszprémi jégcsarnok alapkövét – Hiánypótló beruházás

A város jégkorongsportjának adhat nagy lendületet az új, nagyméretű, zárt jégcsarnok, amely év végére készül el.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A jeges sportok szerelmesei számára hosszú évek óta egy mobil jégpálya állt rendelkezésre a megyeszékhelyen a téli hónapokban. A Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány beruházásában az év utolsó hónapjaira elkészülő jégcsarnok új fejezetet nyit a város jeges sportjainak történetében.

 

A jégcsarnok a Kistó és a Tüzér utcák közötti területen épül június közepe óta.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő a csütörtöki alapkőletételen kiemelte, Veszprém egy sportos város, ahol az egyesületeknek rendelkezésére állnak a hazai pályát biztosító létesítmények. Hozzátette, a régóta várt jégcsarnok csapatmunka eredményeként készül el: az állam által biztosított feltételek mellett az egyesület álmodta meg az épületet, míg az önkormányzat a területet és az infrastrukturális feltételeket biztosította. Hegedűs Barbara alpolgármester örömét fejezte ki a jégcsarnok építése kapcsán, és köszönetet mondott mindenkinek, akik az elmúlt években hozzájárultak a létesítmény megvalósításához.

Németh Balázs, Ovádi Péter és Hegedűs Barbara az alapkőletételen
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Németh Balázs, az alapítvány vezetője hangsúlyozta, a létesítmény lendületet ad a helyi jégkorongsportnak. Megjegyezte, Veszprém megye volt az egyetlen, ahol nem működik nagyméretű, zárt jégpálya. A fejlesztés két ütemben készül el: az elsőben év végére megépül a csarnok a pályával és mobil kiszolgálóhelyiségekkel. A 2000 négyzetméter alapterületen a nemzetközi szabványoknak megfelelő 56 x 26 méteres pálya épül.

A csarnok elsősorban a jégkorongsport utánpótlás-nevelését szolgálja ki, emellett a többi jeges sportnak is szeretnének helyet biztosítani, legyen szó jégtáncról, jeges rendezvényekről. Emellett az óvodásoknak és helyi általános iskolásoknak korcsolyázási lehetőséget biztosítanak majd az új létesítményben az önkormányzattal együttműködésben. A tervek szerint mintegy kilenc hónapot üzemel egy évben a létesítmény jégcsarnokként, a fennmaradó időszakban egyéb rendezvényeknek ad helyet. Az alapítvány a TAO-támogatási rendszerben gyűjtötte össze a beruházáshoz szükséges több mint egymilliárd forintot.

A létesítményben a legmodernebb hűtéstechnológiát alkalmazzák majd Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Napló kérdésére Németh Balázs közölte, a fejlesztés második ütemében a csarnokot kiszolgáló két épület készül, amelyekben bemelegítőhelyiség, szertárak és öltözők kapnak helyet. A beruházást ebben az esetben is TAO-forrásból tervezik, a várhatóan szintén egymilliárd forint körüli költségvetésből épülő kiszolgálóépületeket reményeik szerint 2023-ban adhatják át. Az alapítványnak több mint száz igazolt sportolója van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában