fontos szerepet tölt be

2020.07.20. 07:00

Új eszközzel mérik a sebességet Balatonalmádiban

A közlekedésbiztonságot javító berendezést helyeztek üzembe a napokban a Veszprémi úton.

Marton Attila

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az útszakaszon korábban üzemelt már egy hasonló berendezés, azonban meghibásodott, és el kellett távolítani, idézte fel Balogh Csaba, a sebességmérő telepítését finanszírozó Közbiztonsági Alapítvány elnöke.

Hozzátette, a radaros berendezés fontos közlekedésbiztonsági szerepet tölt be: a Megyehegy felől a településre tartó autósok gyakran nem veszik figyelembe a helységnévtáblát, ezért is fontos, hogy az eszköz a megengedett 50 kilométernél gyorsabban haladókat az aktuális sebességük felvillanásával figyelmeztesse a szabályok betartására. A berendezés mintegy 750 ezer forintos költségét a Közbiztonsági Alapítvány saját forrásból finanszírozta. Balogh Csaba elmondta, megkereste az önkormányzatot, hogy a képviselő-testület tárgyaljon arról, kerüljön a város tulajdonába a napelemmel működő sebességmérő.

A Megyehegyről lezúdulókat figyelmezteti
Fotó: Penovác Károly/Napló

Balatonalmádiban jelenleg ez az egyetlen ilyen berendezés, de a város és az alapítvány tervei között szerepel, hogy a 71-es út és a Magtár utca kereszteződésébe az eszköz egy továbbfejlesztett változatát telepítsék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában