Közösségi faültetést is szerveztek

2020.09.30. 07:00

Harmadik alkalommal rendezték meg a pápateszéri Patakmalom Fesztivált

A szeptember 25. és 27. között megtartott eseménysorozatot idén is számos kísérőprogram gazdagította.

Polgár Bettina

Egy település közigazgatási határain belül hajdanán Pápateszéren volt megtalálható a legtöbb vízimalom az országban. Ennek emlékére három évvel ezelőtt a helyi önkormányzat életre hívta a Patakmalom Fesztivált.

Pénteken a rendezvénysorozat szakmai nappal, illetve a VIII. Pápateszéri Malomkupával indult, emellett szimultán is szerepelt a programban Bándy György ötszörös malom-Európa-bajnokkal.

Szombaton teljesítménytúrákat indítottak, valamint közösségfejlesztő foglalkozásokat, játékokat szerveztek. Ez alkalommal is meghirdették a Legtökösebb porta elnevezésű versenyt, melyre a házak előtt elkészített, őszi témájú díszekkel, tök- és terméskompozíciókkal nevezhettek a helyiek. A szüreti felvonulás kora délután indult, majd a Somló Banda adott népzenei koncertet, végül pedig utcaünneppel zárult a nap.

Vasárnap a helyi római katolikus templomban adott koncertet Petrás Mária a szentmiséhez kapcsolódóan, majd közösségi faültetést szerveztek a vásártéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában