Régóta várták

2020.09.18. 11:00

Megújult a várpalotai iskola tornaterme

Szülői segítséggel öltözött új köntösbe a nyár folyamán a várpalotai Bán Aladár Általános Iskola tornaterme, amelynek felújítását már évek óta tervezte az intézmény vezetése, ám forrás híján eddig erre nem volt lehetőségük.

Szabó Péter Dániel

Juhász Attiláné intézményvezető és Nagy Dániel projektfelelős a tornateremben

Fotó: Szabó Péter Dániel

Az év elején fogalmazódott meg a felújítás ötlete, amelyhez a tettre kész szülők kisebb csoportja rögvest csatlakozott, ám a koronavírus-járvány miatt a munkálatok a nyárra tolódtak. Az intézmény törekvését az iskola alapítványának anyagi segítségén túl a fenntartó Veszprémi Tankerületi Központ is támogatta, a szükséges alapanyagokat így sikerült biztosítani a tornaterem felújításához.

– Az anyagi támogatáson túl nem lehet eléggé megköszönni az energiát, az önzetlen segítséget, amit az érintett szülők belefektettek ebbe a felújításba. Ha a munkadíjat nem számoljuk, akkor is egymillió forint az anyagköltsége a projektnek, tehát komoly beruházás lett volna az iskolának, ha mindezt a hagyományos módon, szülői segítség nélkül kellett volna megvalósítanunk – mondta Juhász Attiláné, a Bán Aladár Általános Iskola intézményvezetője. Hozzátette, már öt éve próbálkoztak, hogy valamilyen módon felújítsák a tornatermet.

Juhász Attiláné intézményvezető és Nagy Dániel projektfelelős a tornateremben Fotó: Szabó Péter Dániel

Az igazgatónő által említett szülők egyike Nagy Dániel, aki a projektfelelősi szerepet is magára vállalta. – Négy gyermekem van, a legidősebb most kezdte a negyedik osztályt. Terveink szerint a többiek is a Bán Aladár-iskolába jönnek majd, így számomra is fontos, hogy milyen környezetben tornáznak, játszanak. Ezért sem volt kérdés, hogy az ügy mellé állok, állunk. Közösen kidolgoztuk a terveket, a dizájnt, s a többi szülővel együtt elvégeztük a tornaterem felújítását – mondta Nagy Dániel. A szülői csapat három hét leforgása alatt varázsolta újjá a tornatermet.

A falakat újravakolták, a hibákat kijavították a mennyezettel együtt, majd egy időtálló, az alsó részen mosható festést kapott a felület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában