Rekord

2020.09.17. 16:00

Veszprém megye legnagyobb trófeasúlyú bikája került terítékre

Kapitális szarvasbika került terítékre a sümegi Kinizsi Vadásztársaság területén szeptember első napjaiban, amellyel megdőlt a megyei súlyrekord is – adta hírül a Veszprém Megyei Vadászkamara.

Molnár Sándor

Fotó: Sümegi Kinizsi Vadásztársaság

A beszámoló szerint a bőgést meghallva Sipos Gábor – aki már 13 éve a Kinizsi Vadásztársaság hivatásos vadásza – egy másik lesre cserkelt át a bőgés közelében. Az általa kísért amerikai vadász még felfelé tartott a létrán, amikor a bika megjelent a nyiladék végén, majd elindult a lessel szemben. Miután a vendég elhelyezkedett, a hivatásos vadász 90-100 méter távolságban tehénhanggal megállította a szarvast, amire az keresztbe fordult, a vendégvadász azonnal lőtt és a bika tűzbe rogyott.

Terítéken a rekord bika Fotó: Sümegi Kinizsi Vadásztársaság

A kivételes adottságú bikát már korábban is ismerték a területen. Három éve megtalálták a hullajtott agancsának a jobb szárát, amelynek tömege 5,5 kilogramm volt. A gímbika a terület közepén, az úgynevezett Német-tónál lakott.

A trófeát a hivatalos bírálaton 14,05 kilogrammnak mérlegelték, a korát pedig tíz évben állapították meg. Az eddigi eredmények alapján Veszprém megye legnagyobb trófeasúlyú bikája került terítékre.

OLVASS TOVÁBB:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában