megfelel a modern kor igényeinek

2020.10.17. 11:00

A jövő nemzedékének építenek bölcsődét Mihályházán

Korszerű minibölcsőde épül Mihályházán – tájékoztatta lapunkat Mészáros Géza, a település polgármestere. A beruházás megvalósítására TOP-os pályázat keretében 193,29 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a falu.

Polgár Bettina

A minibölcsőde megfelel majd a modern kor követelményeinek

Forrás: önkormányzat/látványterv

Megtudtuk, az egycsoportos minibölcsőde kialakításának célja egy olyan intézmény, szolgáltatás biztosítása a mihályháziak és a környező településeken élők számára, ami kielégíti a kisgyermeket nevelő szülők igényeit. – A projekt jól illeszkedik az országos elképzelésekhez, mely támogatja a kistelepüléseken élők felzárkóztatását, esélyegyenlőségét, a szolgáltatásokhoz helyben történő hozzáférést. A kisgyermekek ellátásának megoldása javítja a területi hátrányokat, hozzásegíti a nők mielőbbi munkába állását – mutatott rá a polgármester.

Kifejtette, az önkormányzat mindezt új, a modern kor igényeinek megfelelő épület kialakításával biztosítja. Az egycsoportos minibölcsőde létrehozása egyúttal a településen élőknek munkalehetőséget biztosít, emellett a rugalmasabb működtetési forma, a kihasználtság biztosítja a fenntarthatóságot a jövőre nézve.

A minibölcsőde megfelel majd a modern kor követelményeinek Fotó: önkormányzat/látványterv

– Reményeink szerint az intézményt 2021-ben már átadhatjuk, és modern körülmények között fogadhatjuk a három éven aluli kisgyermekeket – zárta mondandóját Mészáros Géza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában