hétvégén választanak

2020.10.17. 07:00

Bíró Imre, Balatonszepezd lokálpatrióta polgármesterjelöltje: „Nagyon fontos a helyiek és a nyaralók véleménye”

Legelső dolgom lesz a helyi kirendeltség működésének visszaállítása, hogy az emberek helyben tudják intézni az ügyeiket, hangsúlyozta Bíró Imre, Balatonszepezd alpolgármestere, polgármesterjelöltje. A településen október 18-án időközi önkormányzati választás lesz, mert a testület feloszlott.

Kovács Erika

- A 10 hónapja megválasztott jelenlegi polgármester hivatalba lépésekor Balatonszepezd alpolgármestere voltam, előtte 14 évig képviselőként dolgoztam Balatonszepezdért. A falu elöljáróját korábban nem ismertük, de bíztunk abban, jól együttműködik a testülettel, sajnos ez nem így történt – hangsúlyozta Bíró Imre, aki évtizedek óta Balatonszepezden él.

Sajnálattal mondta, nem voltak jellemzőek a kollektív döntések, és sok mindenről a képviselő-testület csak utólag értesült, ráadásul a hivatali kirendeltség dolgozói is egymás után felmondtak, így az működésképtelen lett. Pedig nagyon a jó helyieknek, nyaralóknak, ha itt tudják intézni ügyeiket.

Bíró Imre tősgyökeres helybeliként elkötelezett abban, hogy csapatával, akik szintén szepezdiek, az itt élők és a nyaralók érdekében induljon a polgármesteri székért. Mint mondta, mögöttük áll a helybeliekből álló Összefogás Szepezdért Társaság. Céljairól kifejtette, csapatával együtt a legelső dolguk lesz a helyi kirendeltség működésének, illetve a gyönyörű fekvésű balatoni falu nyugalmának, a békéjének helyreállítása.

Bíró Imre tősgyökeres balatonszepezdi polgármesterjelölt: Nyugalomra és fejlődésre van szükség a faluban

A többi célt a balatonszepezdiek kérése, véleménye alapján állította össze, eszerint meg kell újítani a falugondnoki szolgálatot, és nagyon fontos, hogy térjen vissza az élet a faluba, éledjenek fel az egyesületek, szervezzék a programjaikat, természetesen a mostani járványhelyzethez mérten. Jóval kiemeltebben kell kezelni a pályázatokat, különös tekintettel a strandokra, ami nagy érték, vonzerő a Balatonnál.

Alapvető feladat Balatonszepezden az utak, járdák, illetve a sétány megújítása, a közvilágítás korszerűsítése, a teljes csatornázottság is, és adott helyeken a vaddisznók visszaszorítása. Sokkal intenzívebben ki kell kérni a véleményét, illetve be kell vonni a falu ügyeibe, a fejlesztésekbe a nyaralótulajdonosokat.

- A cél az, hogy mindenki szívesen éljen itt, és jöjjön ide pihenni, látogatóba – vélekedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában