„Másfél hétig egyáltalán nem éreztem szagokat” – Koronavírus-beszámolók Veszprém megyéből

Veszprém megyében is egyre súlyosabb a járványhelyzet. Az elmúlt időszakban általánossá vált a napi száz fő körüli megbetegedés, az eddigi negatív rekordot pedig a vasárnap szolgáltatta 216 új esetszámmal.

Varga Richárd, veol.hu

Forrás: Illusztráció

Fontosnak tartjuk, hogy beszéljünk a betegségről, így is elősegítve azt, hogy a kór tünetei és lezajlásának folyamata ismertté válhasson. Korábbi cikkeinkből már kiderült, hogy a koronavírus szervezetre gyakorolt hatásai rendkívül sokfélék lehetnek, de találhatunk sok hasonlóságot is.

Ezúttal Ákos (38) számolt be lapunknak a betegséggel kapcsolatos tapasztalatairól, megéléseiről.

- Szeptember első hetében kezdődött. Egyik este kisebb fájdalmat éreztem a tüdőmben, másnap reggelre pedig belázasodtam. Nem volt magas láz, 37,6 körüli – mesélte Ákos, majd hozzátette, hogy aznap nem is változott semmi, maradt az enyhe láz és kellemetlen érzés a mellkas környékén.

Másnapra a lázat felváltotta a fej- és torokfájás, de az sem tartott sokáig. Ákos, elmondása szerint, már azt hitte, minden rendben van, amikor az ötödik nap körül teljesen elment a szaglása.

- Körülbelül másfél hétig egyáltalán nem éreztem szagokat, de legalább másfél hónap kellett, hogy minden olyan legyen, mint a betegség előtt – mondta.

A fiatalember megosztotta velünk, hogy végtagfájdalmai szerencsére egyáltalán nem voltak, viszont a vírusos megbetegedés óta úgy érzi, sokkal fáradékonyabb, mint korábban, valamint néha furcsa, megszaporodó szívdobogást is tapasztal.

- Ez azért is nyomasztó számomra, mert rendszeresen szoktam futni, és több helyen is olvastam, hogy néhány koronavíruson átesett sportolónál komoly egészségügyi problémákat okozott, hogy a betegségből való felépülés után túl gyorsan kezdtek el intenzíven edzeni – jegyezte meg Ákos.

Végül hozzátette, hogy természetesen próbál óvatos lenni, és szerencsére egyre ritkábban tapasztalja a szívdobogással kapcsolatos rendellenességet is.

További, a betegség lezajlásával kapcsolatos cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában