fontos a fiatalok helyben tartása

2020.10.29. 07:00

Műfüves grundfocipályát avattak Balatonedericsen

A műfüves grundfocipálya műszaki átadását rendezték a napokban a településen, ahol a Bozsik-programban aktívan részt vesznek a helyi iskolában tanuló diákok.

Tóth B. Zsuzsa

Balatonedericsen grundfoci pálya létesült. Az avatási ünnepségen Finta Péter, Hanák Miklós és Fenyves Zoltán vágta át a nemzeti színű szalagot. A háttérben jobbra Papp János polgármester látható

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közel 19 millió forintos támogatásával és az önkormányzat, valamint a Balatonedericsi Sportegyesület elnöke, Hanák Miklós segítségével mindössze néhány hét alatt elkészült pályát azonban minden korosztály használhatja.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő méltatta a település fejlődését. – Örülök, hogy olyan közösség alakult ki a községben, hogy az önkormányzat, a sportegyesület és a vállalkozók is besegítettek, most éppen az utánpótlás-nevelés érdekében – mondta a képviselő, hangsúlyozva a mozgás és a foci támogatásának fontosságát.

Az MLSZ-t képviselve Finta Péter Veszprém megyei igazgató arról beszélt, hogy a cél minél több gyermeket és felnőttet megmozgatni, mindenki sportoljon valamit, ezáltal teljesedhet ki az egészséges élet. – Az intézményi Bozsik-programnak 3172 tagja van, az egyesületi programban közel négyezer gyermek a megyében. Bízunk benne, hogy egyesületi szinten is be tud lépni a Bozsik-programba a település, hiszen az iskola és az egyesület ezáltal még szorosabb kapcsolatba kerül, és a korábbinál is vonzóbb lesz a foci minden korosztály számára, és utóbbi profitálhat is belőle. A 14 méter széles és 22 méter hosszú grundfocipálya egész évben használható – mondta az igazgató.

Balatonedericsen grundfocipálya létesült. Az avatási ünnepségen Finta Péter, Hanák Miklós és Fenyves Zoltán vágta át a nemzeti színű szalagot. A háttérben jobbra Papp János polgármester látható Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Papp János polgármester hozzátette, hogy a település távlati terve lehet később a pálya lefedése. – Köszönöm a sportegyesület és annak elnöke támogatását, így lehetőségünk nyílt részt venni a pályázaton. Hanák Miklós önzetlen közösségi emberként segíti az egyesületet, gondoskodva a sportolók utaztatásáról is. Ebbe hamarosan besegíthet egy új falubusz is, amelyet rövidesen átvehetünk – mondta a polgármester.

Hanák Miklós úgy fogalmazott, hogy nagyon fontos a gyerekek, a fiatalok helyben tartása, ennek érdekében el kell követni mindent.

Az átadást követően a helyi gyermekek már birtokukba is vették a pályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában