a gyermekekért

2020.10.27. 07:00

Példaértékű faültetés társadalmi munkával Vilonyán

A településen is elindult szombaton a Gyermekek fája kezdeményezés, amely szerint minden évben ültetnek egy fát a Séd parkba az előző évben született vilonyai gyermekek tiszteletére.

Horváth Virág

20201024 Vilonya Séd-Park faültetés Fésüs Sándor polgármesterrel és helyi önkéntesekkel. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A korábbi években már felvetődött az ötlet, hogy elinduljon a Gyermekek fája Vilonyán is, de az ötlet idén valósult meg elsőként. A 2019-es évben tíz gyermek született a településen, ami kiemelkedően nagy öröm a körülbelül 700 fős község életében. A program megszervezésében Székelyné Kendi Ildikó védőnő segített. Ennek nyomán idén indították útjára a Gyermekek fája kezdeményezést, a tavalyi évben hat kisfiú és négy kislány született a településen.

– A tavalyi tíz újszülött szép szám egy ekkora faluban. Minden szülőt felkerestünk, és nagy örömünkre mindenki hozzájárult, hogy a gyermeke neve szerepelhessen a táblán, amelyet a fa mellé állítunk. Reméljük, hogy a Séd parkban az elkövetkezendő években is folytathatjuk a Gyermekek fája programot és a faültetéseket – mondta el Fésűs Sándor, Vilonya polgármestere.

A programot társadalmi munkálatok kísérték: a parkban kertészeti munkákat és a kerti bútorok felújítását önkéntesek, a Vilonyai Polgárőr Egyesület és az önkormányzat munkatársai végezték.

Kardos Sándor alpolgármester és Fésűs Sándor polgármester közösen ültették el az első fát Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Folyamatosan nő a település lélekszáma, és hála istennek, főként gyermekekkel rendelkező családok érkeznek hozzánk. Ehhez nagyban hozzájárult a kormányzati segítség, és a nagyon jó kapcsolat az országgyűlési képviselőnkkel, Ovádi Péterrel, amiért nagyon hálásak vagyunk – tette hozzá a polgármester.

Megtudtuk: az Unokáink fája program mintájára a Gyermekek fája programban elültetett fák is azt szimbolizálják, hogy a Vilonyára született gyermekek gyökerei ide kötődnek, és a falu vezetése bízik abban, hogy ezt az értéket felnőttként sem felejtik majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában