a tisztább belvárosért

2020.11.11. 07:00

Civilek szedték a szemetet Pápán

Tízzsáknyi szemét gyűlt össze a vasárnapi civil szemétszedő akción, mely a belvárosi utcákat volt hivatott megtisztítani.

Laskovics Márió

Forrás: pixabay

Helyi lakosok hulladékgyűjtő akciót tartottak vasárnap délelőtt a belvárosban, melyhez az önkormányzat kesztyűt és zsákokat biztosított. Fekete Borbála szervező a Naplónak nyilatkozva elmondta, azért a belvárosra esett a választás, mert ott lakik és elég szemetesnek ítéli a környéket. Felidézte, legutóbb augusztusban a CardioMax Sportegyesület szervezésében szedett szemetet, innen az ötlet. A mostani akciót a közösségi oldalon hirdette meg Szemétszedés a tisztább Pápáért címmel.

A tizenkét résztvevő – akik közt ott volt Áldozó Tamás polgármester és Szabadkai Verita önkormányzati képviselő is – a Fő térről kis csoportokban, a kellő védőtávolság megtartásával haladva, főként eldobott cigarettacsíkkektől és papírzsebkendőktől tisztították meg a Korvin, Barát, Kígyó, Szentilonay, Varga, Flórián, Csatorna, Kard, Kuruc, Bástya utcákat, a Kis teret, valamint a víztorony körüli területet. Az összegyűlt tíz zsák szemetet az önkormányzat szállította el a hulladékudvarba.

Fekete Borbála szervező bízik benne, jó pár napig – a kijárási tilalom következtében talán az átlagosnál hosszabb ideig – meglátszik majd az önkéntes munkájuk eredménye. A folytatás kapcsán úgy fogalmazott, igénytől függően, valószínűleg tavaszra tervezi a következő alkalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában