főként a fiatalabb korosztálynak szól

2020.11.21. 11:00

Kilenc ajkai gyalogátkelőhelyre festettek figyelmeztető ábrákat

Nézz fel! Átkelés közben ne telefonozz! A Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tagjai által megbízott szakemberek a város legforgalmasabb gyalogátkelőhelyei előtti járdára festették fel nemrég rikító sárgával ezt a feliratot, valamint egy áthúzott mobiltelefont ábrázoló rajzot.

Tisler Anna

Fotó: Györkös József

Az esti sötétségben is jól látható piktogramtól azt várják, hogy az átkelőn a gyalogosok a forgalmat nézzék, ne a telefonjukat. Ludvai Zsolt, az Ajkai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályvezetője, rendőr őrnagya kérdésünkre elmondta, hogy a felirat főként a fiatalabb korosztálynak szól, ugyanis ők szokták leginkább használni az okostelefonjukat, még az utcán, átkelés közben is babrálják.

Ajkán évente hat-hét járókelőt gázolnak el gyalogátkelőhelyen. Ezek közül olyan, ami a mobiltelefon használatához köthető, nem volt eddig, bár a telefonhasználat tényét utólag már nehéz bizonyítani.

Kilenc gyalogátkelőhelyre festették fel a rikító színű piktogramot Fotó: Györkös József

Ludvai Zsolttól megtudtuk, hogy a gyalogosokat figyelmeztető piktogramokat az illetékességi területünkön kilenc olyan gyalogátkelőhelyre festették fel, ahol jelentős a gyalogos- és a járműforgalom is. Ajka területén nyolc, Devecserben pedig egy ilyen helyet jelöltek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában