Közel ötvenmillió forint értékű támogatást nyert

2020.12.29. 11:00

A Magyar Imre Kórház ismét sikeresen pályázott

A Magyar Imre Kórház a Családbarát szülészeti és koraszülött intenzív ellátás támogatása pályázaton hozzávetőleg 50 millió forint értékű támogatást nyert el.

Tóth B. Zsuzsa

Az új kórházi berendezéseket Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő (jobbra) adta át Nagy Zoltán főigazgatónak

Forrás: Magyar Imre Kórház

Amint azt Nagy Zoltán főigazgatótól megtudtuk, az összeg egy részéből az intézmény korszerű berendezésekhez jutott, emellett a szülészeti ellátásra szolgáló épület a gépészeti átalakítás lehetőségét is megnyerte.

– A műszerek elsősorban az újszülöttellátás feltételeinek javítását szolgálják. További 37,4 millió forintot pedig az úgynevezett rooming rendszer, azaz az anya és újszülött közös kórteremben történő elhelyezését szolgáló helyiség korszerűsítésére nyert az intézmény. A pályázati feltételek megvalósulását követően kórházunk szülészeti osztálya minden követelménynek megfelel, amely a modern szülészeti ellátáshoz szükséges. A babák megszületése után édesanyjukkal tartózkodhatnak egy minden kényelmi fokozattal felszerelt kórteremben. Természetesen a komplikált szülések után is biztosított az állandó szakmai felügyelet mind a kismama, mind újszülöttje részére – nyilatkozta a főigazgató.

Az új kórházi berendezéseket Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő (jobbra) adta át Nagy Zoltán főigazgatónak Fotó: Magyar Imre Kórház

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselőtől megtudtuk, hogy a több mint 15 millió forint értékű eszközök, berendezések között átadtak vajúdás közbeni fájdalom csillapítására alkalmas TENS készülékeket, légzés­figyelő őrzőmonitort, váladékszívó be­rendezést, hor­dozható inkubátort, csecsemőmérlegeket, hallásvizs­gáló készüléket, valamint kék­fény-kezeléshez szükséges eszközt és kórházi fokozatú elektromos mellszívót.

A 37,4 millió forint keret­összegből az anyák és a babák kényelmének és komfortérzetének növelését célzó kórterem- és vizesblokkfelújítást indítják el, amelynek eredményeképpen teljes egészében megújul a gyermekágyas részleg hat kórterme, minden szobához külön vizesblokk készül, illetve kicserélik a beltéri nyílászárókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában