Rendhagyó ajándékozás Nemesvámoson és Veszprémfajszon

2020.12.07. 07:00

A műsor elmaradt, de a mikuláscsomagok megérkeztek

A nemesvámosi önkormányzat a korábbi években színvonalas Télapó-műsorral is megajándékozta a gyerekeket a csomagok mellett a helyi sportcsarnokban. Idén a vírushelyzet miatt rendhagyó módon juttatták el a főleg édességekből álló 500 mikuláscsomagot a 12 év alatti gyerekeknek.

Molnár Sándor

Sövényházi Balázs polgármester mikuláscsomagot adott át a hatéves Marcinak

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az önkormányzatnak már gyakorlata van abban, hogy ha a rendezvényeket nem szervezheti meg, akkor hogyan tartsa a kapcsolatot a helyiekkel ebben a különleges helyzetben. Korábban a gyereknapot és az idősek napját is hasonló módon kellett megszervezniük a járványhelyzet miatt.

A gyerekek megajándékozásának hagyományát idén sem szerették volna megszakítani Nemesvámoson. Bárdos Zoltán és Kiss Katalin a korábbi évekhez hasonló lelkesedéssel kereste meg a helyi vállalkozásokat, magánszemélyeket, a családsegítő szolgálatot, akik felajánlásaikkal segítettek abban, hogy a gyerekek 2020-ban se maradjanak Télapó-ajándék nélkül. Az egyik helyi vállalat által felajánlott kis hátizsákokba került gyümölcs, müzliszelet és természetesen sokféle édesség is.

Sövényházi Balázs polgármester mikuláscsomagot adott át a hatéves Marcinak Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Nagyon köszönjük a helyi vállalkozásoknak, cégeknek a támogatást, hiszen az ő felajánlásaikból készültek el a mikuláscsomagok, amelyeket – egyrészt az önkormányzat, másrészt az egyházak részéről – egy kis üzenettel is elláttunk. A csomagokat minden nemesvámosi és veszprémfajszi gyerekhez eljuttatják a Mikulás manói. Kolléganőim hasonlóképpen, mint én, manósapkában viszik ki az ajándékokat a gyerekeknek, természetesen azon a határidőn belül, amíg a korlátozások miatt mozogni lehet a településen – fogalmazott Sövényházi Balázs polgármester, aki jelképesen, személyesen adta át a mikuláscsomagot a hatéves Jenei Marcinak a Dózsa György utcában pénteken.

A mikuláscsomagok kapcsán az önkormányzat munkatársai várják a gyerekek visszajelzéseit, rajzait, leveleit, amit elküldenének a meglepetésakció támogatóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában