Felismertük-e Krisztust?

2020.12.01. 07:00

Állandó diakónussá szentelte az érsek Tiszta Zsoltot

Udvardy György érsek Tiszta Zsolt akolitust állandó diakónussá szentelte a nemesgulácsi templomban Krisztus Király vasárnapján.

Napló

Tiszta Zsolt diakónusaszentmisén Udvardy György érsektől vette át az evangéliumoskönyvet Fotó: Veszprémi Érsekség

A szentmise elején Beke Zsolt plébános köszöntötte a főpásztort és a megjelenteket, köztük Tornavölgyi Krisztián érseki irodaigazgatót, valamint a környék papságát. Sabjanics Miklós esperes, badacsonytomaji plébános, az állandó diakónusok főegyházmegyei referense bemutatta a jelöltet, és kérte a főpásztort, hogy részesítse a szerpapság rendjében.

Udvardy György prédikációjában elmondta, a szentségeken keresztül Jézus életébe oltódunk bele, amelyek éltetnek bennünket. Az utolsó ítélet nem más, mint szembesülés Krisztus életével. Nem azzal kell elszámolni, hogy mit tettünk vagy nem tettünk, hanem azzal, hogy felismertük-e Krisztust embertársainkban. Ehhez a felismeréshez szükségesek a szentségek. A szentelendő, aki a házasság szentségében él, és az egyházi rend első fokozatában részesül, a küldetés szentségében éli majd tovább az életét. Meg kell tudnia jeleníteni azt az irgalmas Krisztust, aki életét adja övéiért.

Tiszta Zsolt diakónusaszentmisén Udvardy György érsektől vette át az evangéliumoskönyvet
Fotó: Veszprémi Érsekség

A szentbeszéd után a jelölt engedelmességet fogadott a főpásztornak és utódainak, majd arcra borult. A Mindenszentek litániája után az érsek felszentelte a diakónust. Ezt követte a beöltözés, valamint az evangéliumoskönyv átadása. A szentmise hátralevő részében az újonnan felszentelt diakónus volt a főpásztor segítségére az áldozat bemutatásában.

Apa, Cégvezető és alpolgármester

Tiszta Zsolt 1981-ben született Ajkán. Gépészmérnök és közgazdász végzettsége mellett okleveles lelkipásztori munkatárs lett a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán végzett tanulmányai után. Jelenleg cégvezetőként dolgozik, mellette települése alpolgármestere. Feleségével három kisgyermeket nevelnek. Szolgálatát a továbbiakban állandó diakónusként is Nemesgulácson – ahol egy évtizede él – és a hozzá tartozó falvakban végzi majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában