Nagylelkű felajánlás

2020.12.11. 11:00

Ózongenerátoros fertőtlenítőt kapott a Veszprém Főegyházmegyei Karitász

A Porsche Hun­garia Kft. és a Ring-­Autó Kft. a Veszprém Főegyházmegyei Karitász számára egy ózongenerátoros fertőtlenítőberendezést adott át csütörtökön.

Juhász-Léhi István

Takáts István általános érseki helynök (balra) vette át a felajánlást Patkó Balázstól, a Ring-Autó szervizvezetőjétől

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Takáts István általános érseki helynök beszédében hangsúlyozta: járványhelyzet idején, amikor az ember a fenyegetettséget, a kiszolgáltatottságot éli meg, majd megjelenik a jó szándék, a nagylelkűség, annak sokkal nagyobb ereje van, mint ha mindez „békeidőben” történne.

A hévízi Szent Lukács Idősek Otthona és a veszprémi Szent Ferenc Papi Otthon számára jelentenek a felajánlások nagy segítséget. Elhangzott: gyakran a negatív hírek tudnak kattintásszámot kivívni, pedig a jónak is világformáló ereje van. – Sokkal több van itt, mint egy adomány. A másokért való felelősséget, a tenni akarást ünnepelhetjük az adományozás kapcsán – fogalmazott Takáts István.

Patkó Balázstól, a Ring-­Autó szervizvezetőjétől megtudtuk, a Porsche Hungaria Kft. idén április 29-től bő egy hónapon át a Volks­wagen-szervizhálózatukba javí­tásra érkezett minden autó után ezer forintot ajánlott fel a járványhelyzet negatív hatásainak enyhítésére. A kampány során 6 924 000 forint gyűlt össze, amelyet a Porsche Hungaria 10 millió forintra egészített ki. Az összegből a kampány eredményeként minden megyeszékhelyre és két budapesti intézménybe kerülhet egy-egy ózongenerátoros fertőtlenítőberendezés.

Takáts István általános érseki helynök (balra) vette át a felajánlást Patkó Balázstól, a Ring-Autó szervizvezetőjétől Fotó: Pesthy Márton/Napló

A gépek hosszú távú működtetéséhez szükséges hatóanyagot is a cég biztosítja.

Ugyanakkor az ünnepek közeledtével a Ring-Autó Kft. egy több mint 100 ezer forint értékű felajánlást tett a karitász számára oly módon, hogy a vírus elleni védekezéshez szükséges eszközök – szájmaszkok, kézfertőtlenítők, gumikesztyűk – átadásával szeretné támogatni a dolgozókat és a gondozottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában