Megyeszerte tesztelték a szociális területen dolgozókat hétvégén

Hat helyszínen végeztek koronavírus-gyorstesztelést a hétvégén a megyében a szociális és gyermekvédelmi alapellátásban dolgozóknak, hogy kiszűrjék a tünetmentes vírushordozókat.

Marton Attila

20210116 Veszprém Népegészségügyi Központ. Koronavírus-tesztelésen vesznek részt a szociális és gyermekvédelmi alapellátásban dolgozók. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A terület munkavállalóinak – például a házi segítségnyújtást végző szociális dolgozók, családsegítők, az utcai és közösségi szociális munkát végzők, falugondnokok – szombaton és vasárnap Veszprémben, Pápán, Ajkán, Tapolcán, Balatonfüreden és Várpalotán biztosította a tesztelés lehetőségét a kormányhivatal.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A megyeszékhelyen a népegészségügyi főosztályon vettek mintát a kormányhivatal egészségügyi végzettségű munkatársai (képünkön). Országosan 5920 tesztet végeztek, 41 személy, vagyis a résztvevők 0,7 százaléka bizonyult pozitívnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában