Magyar falu program

2021.01.04. 07:00

Új traktorral gazdagodott Balatonederics

A település új eszközökkel gazdagodott a Magyar falu program 15 millió forintos támogatásának köszönhetően. A traktorhoz pótkocsit, hótoló lapot, faaprítót, rézsűkaszát, szárzúzót vásárolhattak, így könnyebben és gyorsabban tartják rendben a községet.

Tóth B. Zsuzsa

Jól jön a nagyobb teljesítményű traktor

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő az átadási ünnepségen elmondta, hogy a 15 millió forint a legmagasabb összeg, amit a programban eszköz vásárlására biztosítottak, és ekkora támogatást nem kapott más település.

– Edericsen sok a külterületi út, nagy szintkülönbségekkel, sokat segíthet egy jó minőségű traktor az utak, árkok, járdák rendben tartásában – mondta a képviselő.

Jól jön a nagyobb teljesítményű traktor
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Papp János polgármester arról beszélt, hogy a faluban eddig egy sokkal kisebb erőgéppel és pótkocsival tartották rendben a közterületeket, ami meglehetősen sok feladatot adott. Mostantól hatékonyabban, gyorsabban elvégezhető a munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában