Támogatást is kaptak

2021.02.19. 07:00

A kétcsoportos bölcsőde nyártól fogadja a gyerekeket Szentkirályszabadján

Várhatóan nyáron megnyithatja kapuit a településen a minibölcsőde. Ahogyan arról lapunkban is beszámoltunk, 2019 december végére elkészült az intézménynek otthont adó épület kormányzati támogatásból és önkormányzati pénzből, viszont a településnek nem volt forrása arra, hogy az üzemeltetéshez szükséges eszközöket megvásárolja.

Marton Attila

Gyarmati Katalin polgármester a minibölcsőde előtt. A beruházás 120 millió forintból készült el

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A furcsa patthelyzetet egy év elteltével sikerült feloldani, ugyanis a napokban 37 millió forint támogatáshoz jutott a település az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP).

– Még 2016-ban nyújtottunk be pályázatot bölcsődeépítésre és eszközbeszerzésre a TOP-programban, amelyre 2020 januárjában ítéltek meg 107 millió forintot a településnek. Viszont mivel addigra már a bölcsőde felépült, a támogatást nem tudtuk igénybe venni – idézte fel Gyarmati Katalin polgármester.

Gyarmati Katalin polgármester a minibölcsőde előtt. A beruházás 120 millió forintból készült el Fotó: Balogh Ákos/Napló

A helyzet feloldásában sokat segített a településnek Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke. Számos egyeztetés és tárgyalás folyt az elmúlt egy évben, míg eljutottak oda, hogy idén január végén hatályba lépett az a támogatói okirat, amelyből be tudják szerezni az üzemeltetéshez szükséges eszközöket, és rendbe hozzák az udvart, így Gyarmati Katalin szerint nyáron megnyithatja kapuit az intézmény.

Az Erkel és Rákóczi utcák közötti 240 négyzetméter alapterületű ingatlanon 2019 második felében épült fel a két csoportszobás, tizennégy gyermek befogadására alkalmas minibölcsőde. A beruházás 120 millió forintból – hetvenmillió forint állami támogatás és 50 millió forint önrész – készült el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában