Síkosságmentesítés korszerű eszközökkel

2021.02.12. 11:00

Ajkán felkészültek a rendkívüli időjárási helyzetre

Felkészült a hét végére előre jelzett rendkívüli időjárási helyzetre az Avar Ajka Kft.

Tisler Anna

Ajkára kevés havat hozott a viharos széllel érkező sarkvidéki hideg

Fotó: Tisler Anna

Az önkormányzattal kötött szerződés, az illetékes szervezetekkel, katasztrófavédelemmel, kórházzal, mentőszolgálattal, helyi közlekedési vállalattal egyeztetett ügyeleti beosztás alapján dolgoznak. Péter Gábor ügyvezető kérdésünkre elmondta, hogy a korszerű gépparkjukkal takarítják az út- és járdafelületeket. Kézi munkaerővel buszmegállókban, közterületi lépcsőkön, gyalogátkelők lelépőin, géppel kevésbé megközelíthető helyeken végzik a hólapátolást, a síkosságcsökkentő szóróanyag kijuttatását.

Ajkára kevés havat hozott a viharos széllel érkező sarkvidéki hideg
Fotó: Tisler Anna

A síkosságmentesítéshez fűrészporral kevert útszóró sót használnak. Kérik a lakosságot, hogy a szűkebb utcákban télies időjárás esetén szíveskedjenek a gépi munkavégzést elősegítve, lehetőleg egy oldalon parkolni, illetve saját udvarukban elhelyezni a járműveket. Kérik továbbá a lakókat, hogy amely útszakaszon már láthatóan elhaladt a hótoló munkagép, ne lapátolják vissza az úttestre a havat, hanem lehetőség szerint az út szélén, a bejárók két oldalán halmozzák fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában