megkönnyebbülés

2021.02.17. 11:00

Májusban újra kinyit a nyilvános illemhely Várpalotán

Újra megnyit a város központjában a 2015-ben bezárt nyilvános illemhely. A szakemberek javában dolgoznak az erősen leromlott állapotban lévő ingatlan felújításán.

Szabó Péter Dániel

A közszolgáltató cég munkatársai már javában dolgoznak a nyilvános illemhely felújításán

Fotó: Szabó Péter Dániel

– A tavalyi év végén, 2020 decemberében vettük vagyonkezelésbe az önkormányzattól a nyilvános illemhely épületét. A talajszint alatt található épületet 2015-ig a régi közüzemi cég üzemeltette, ám viszonylag kevesen vették igénybe a szolgáltatást, s az ingatlan is nagyon amortizálódott, ezért bezárt. Amikor a nyitásról döntöttünk, az is biztos volt, hogy teljes körű felújításra van szükség. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy minden szaniterelemet, minden csaptelepet és egyéb gépészeti elemet, az összes közművet és a burkolatokat is kicseréljük, tehát egy teljesen felújított illemhely áll majd a városlakók és a Várpalotára érkezők rendelkezésére – hangsúlyozta a Naplónak nyilatkozva Horváth Tamás, a Várpalotai Közszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

Megtudtuk, terveik szerint április közepén lesz a műszaki átadás, a szükséges engedélyek beszerzése után pedig május közepén nyithat meg újra a 21. századi követelményeknek megfelelő, modern nyilvános illemhely Várpalotán.

A közszolgáltató cég munkatársai már javában dolgoznak a nyilvános illemhely felújításán Fotó: Szabó Péter Dániel

Horváth Tamás kérdésünkre hozzátette, a Várpalotai Közszolgáltató Kft. igyekszik észszerű nyitvatartási időt biztosítani. Ez napi tizenkét órát jelent, természetesen hétvégi nyitvatartásokkal. A felújítási és fenntartási költségeket figyelembe véve a közszolgáltató cég veszteséges üzemeltetéssel számol.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában