Bővül a turisztikai kínálat

2021.02.09. 07:00

Nyár elejére tervezik a Lóczy-barlang Látogatóközpont nyitását

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság tájékoztatása szerint elérte az ötvenszázalékos készültséget a Lóczy-barlang Látogatóközpont kivitelezése.

Napló

Fotó: Nemzeti Park/Pesti Attila

A hazánk értékeit bemutató és természettudományos ismereteket szolgáltató turisztikai attrakciók iránti igényt érzékletesen szemlélteti, hogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyei iránt egyre nagyobb az érdeklődés. A Balatonfüreden, az Öreghegyi út végén található Lóczy-barlang Látogatóközpont kivitelezése 2020 áprilisában kezdődött.

A 239 négyzetméter alapterületű látogatóközpont kialakításának egyik fő célja a turisták kulturált fogadási feltételeinek létrehozása élményszerű látogatást biztosító beltéri és szabadtéri kiállítás kialakításával. A látogatóközpontban interaktív kiállítás mutatja be a térség földtani és természeti értékeit, és kültéri elemek színesítik a kínálatot. A barlang környezetének fejlesztése részeként parkoló létesül, ahol a Bakony–Balaton Geopark geológiáját bemutató tanösvény várja majd az érdeklődőket. A látogatóközpontban nemzeti parki termékeket is árulnak majd, boltot és büfét is kialakítanak.

Jelenleg ötvenszázalékos készültségi szintnél tart a beruházás Fotó: Nemzeti Park/Pesti Attila

Az épület környezetbarát, megújuló energiát hasznosító épületenergetikai rendszere (zöld tető, napelemrendszer) 100 százalékban fedezi az energiaigényét. A Lóczy-barlang Látogatóközpont átadása és megnyitása 2021 nyarának elején várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában