Csókay András: Évszázados technológia a kínai vakcina (videó)

A koronavírus elleni védőoltások fontosságára és hatékonyságára videóüzenetben hívta fel a figyelmet a neves idegsebész, Csókay András.

Laskovics Márió

Forrás: Facebook/Mária Rádió

A hitéről is híres Csókay András idegsebész nemrég a Mária Rádió közösségi videómegosztó oldalán osztott meg néhány gondolatot a koronavírus elleni védőoltásokról. Mint mondta, sajnos némely orvosok is hiteltelenül tájékoztatják a lakosságot azon vakcinákról, amelyeket a magyar állami egészségügyi intézmények megvizsgáltak és engedélyeztek.

– A hitünk az értelmünkre is hat, azáltal is növekszik. Az értelmünkhöz pedig hozzátartozik a tudomány. A kínai vakcina a hagyományos technológiával készült, elölt vírust tartalmaz. Azt kell, hogy mondjam, ez egy évszázados, bevált, nagyon jól sikerült technika. Nem százezreket, milliókat, hanem százmilliókat mentett meg, gondoljunk csak a fekete himlőre. Ezzel a technikával készült az ebola vírus elleni védőoltás is, amit szintén a klinikai vizsgálatok első két fázisának lezárta után kezdtek el használni a tömeges oltásra. Ilyen esetben a harmadik fázisú vizsgálatok befejezése a tudomány, a bioetika szerint nem követelmény, hiszen ez már csak modellálja (mintázza) egy kicsit a hatékonyságot, nem pedig alapvetően változtathatja meg – emelte ki.

Tehát önmagunk és magyar testvéreink védelmében mindenképpen adassuk be magunknak a vakcinát, akármennyire is próbálnak adott esetben háziorvosok, vagy más szakorvosok lebeszélni. Valószínűleg alulinformáltak, esetleg politikailag felülmotiváltak. Ne hallgassunk ezen szirénhangokra, zárta pár perces bejelentkezését Csókay András idegsebész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában