befejezték

2021.03.23. 07:00

Energetikai fejlesztések az ajkai Bródy Imre Gimnáziumban

Befejeződött az ajkai Bródy Imre Gimnázium épületének komplex energetikai korszerűsítése, amelyhez az Európai Unió 292 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Tóth B. Zsuzsa

A Bródy-gimnázium korszerűsítésének befejezése napok kérdése csupán Fotó: Györkös József

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése pályázat keretében készült el az energetikai felújítás. Annak révén korszerűsítették az épület szerkezeteit és berendezéseit, így az üzemeltetési kiadások jelentősen csökkennek a jövőben.

Amint azt Tóth Gergely stratégiai és fejlesztési referenstől megtudtuk, a fejlesztés keretében elkészült a főépület utólagos hőszigetelése, az épületgépészeti korszerűsítés, a homlokzati nyílászárók cseréje, a projektarányos akadálymentesítés, és 40 kilowatt csúcsteljesítményű napelemes rendszert telepítettek.

A Bródy-gimnázium korszerűsítésének befejezése napok kérdése csupán
Fotó: Györkös József

– Az épület szakszerű használatáról képzést kaptak az intézmény dolgozói. A pályázat megvalósításával az épület energiaköltségei jelentősen csökkennek, illetve mérséklődnek az éves karbantartási költségek. Jelentősen javul az épületbiztonság és az egészségügyi és higiéniás feltételek sora. Az intézményben dolgozó emberek, a tanulók részére jobb munka- és oktatási körülményeket tudunk biztosítani. A fejlesztéshez a helyi önkormányzat 20 millió forintos önerőt biztosított – mondta Tóth Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában