beruházás

2021.03.17. 07:00

Év végére kész a várpalotai hulladékudvar

Új hulladékudvar létesül Várpalota határában. A tervek szerint a mintegy 560 millió forintból megvalósuló beruházás év végére el is készülhet. Az új komplexum munkaterületét a napokban adta át az önkormányzat a kivitelezőnek.

Szabó Péter Dániel

Horváth Tamás, Kotzó Szabolcs és Campanari-Talabér Márta a leendő hulladékudvar területén

Fotó: Szabó Péter Dániel

A Fehérvári úti hipermarket mögötti területen létesül pályázati forrásból új hulladékudvar. A beruházás nemcsak a hulladéklerakó megvalósítását, hanem egyéb műszaki eszközök, illetve szemétszállító gépjárművek beszerzését is tartalmazza – tudtuk meg a helyszínen.

– Az elmúlt években komoly lakossági igény fogalmazódott meg a városban arra, hogy legálisan lehessen hulladékot lerakni. Elsősorban lomokról, építési törmelékről beszélünk. Egy húszezres lélekszámú városban szükséges egy ilyen beruházás. A projekt keretein belül egyébként eszközöket is beszerzünk, például a hulladékudvarhoz tartozó műszaki berendezéseket, hulladékgyűjtő edényzetet, valamint az ezt kiszolgáló szállító járműveket ugyancsak meg tudjuk vásárolni – mondta el kérdésünkre Horváth Tamás, a Várpalotai Közszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, aki Campanari-Talabér Márta polgármester és Kotzó Szabolcs projektmenedzser társaságában adta át a munkaterületet a tervezésért és kivitelezésért felelős cég részére.

Horváth Tamás, Kotzó Szabolcs és Campanari-Talabér Márta a leendő hulladékudvar területén
Fotó: Szabó Péter Dániel

Emellett a helyszínen megtudtuk azt is, hogy a várpalotai önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.-vel közösen nyújtott be pályázatot a hulladékudvar megvalósítására. – A Környezeti és energiahatékonysági operatív program keretében 560 millió forint pályázati támogatást nyertünk erre a célra, a beruházás a várpalotai hipermarket mögötti területen valósul meg – jegyezte meg Kotzó Szabolcs.

A projektmenedzser hozzátette, a munkaterület átadását követően a tervek elkészítése mintegy négy hónapot vesz igénybe, ezt követi majd a kivitelezési szakasz. A hulladékudvar 2021 végére készülhet el Várpalotán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában